Koleszterin

Tisztelt Doktornő! Véleményét kérem az alábbiakkal kapcsolatban. 63 éves hölgy vagyok, 165 cm magas, 56-58 kg, túlsúlyom korábban sem volt. 2019 tavaszi értékeim összkol.: 6,3; HDL: 1,83; LDL: 3,81. A háziorvos Atorvasztatint írt fel. Alkatom alapján, valamint mivel említettem, hogy úgy emlékszem, Szüleimnek is magasabb volt a koleszterinszintjük (gyógyszert nem szedtek rá, sőt egyáltalán kevés gyógyszerrel éltek, 92és 89 éves korukban mentek el) , örökletesnek gondolja a magasabb szintet Én sajnos nagyon tartok ettől a gyógyszertől, a mellékhatásoktól, félek, hogy felborítja az egyébként rendben levő egészségemet, ezért ki sem váltottam. Ezt a háziorvos rossz néven veszi sajnos. Napi ½ Nebivolol-on kívül más gyógyszert csak nagyon ritkán és alkalmanként veszek be. Kérdésem: van-e olyan vérvizsgálat akár magánúton, amely az örökletességet kimutatja, mint pl. a Leiden faktort, illetve ha valóban örökletes, akkor nem jelentkezett volna már sokkal fiatalabb koromban. Szeretnék más megoldást találni,ha lehetséges, mint a sztatin. Korábbi koleszterinszintek 4,8-5,2 között voltak, 2016-ban volt először 5,2 feletti összkoleszterinem. köszönettel várom válaszát Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza koleszterin témában

KEdves Zsuzsa!

Nem, nem szoktuk nézni a genetikát, nem is szükséges, mert z nem oszt nem szoroz végül, hogy miért magasabb. Én 6 felett már szoktam javasolni, sokan tartanak tőle, laborkontroll mellett szedhető nyugodtan. De ha nem, abban az esetben három hónap diéta javasolt, rengetek oktatái segédanyag van a neten, és kontroll. Van egy oldal, ahol sok hasznos informácót kaphat: igenx.hu

Kérdés: 2019. július 14., 17:20; Megválaszolva: 2019. július 14., 21:07
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Magnézium szedés
Vérkép eredmények
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Palpitatio
Magas GGT érték