• Alacsony hormonszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/doktor Nő! Egy munkahelyi laborvizsgálat során a női nemi hormon szintjeimet is vizsgálták. Megnéztem, a laborvizsgálat a cikluson 26.napján történt. Osszradiol érték: <55nmol/l Progreszteron értèk <0,32 nmol/l Koleszterin 9,10 Ön szerint alacsonyak-e ezek a hormonèrtèkek, szükséges e további vizsgálat, továbbá a magas koleszterinszint összefügghet e ezekkel? Köszönöm

        Dr. Fáklya Mónika válasza a koleszterin témában

        Tisztelt kérdező! Ezek a női hormon szintek valóban alacsonyak. A koleszterin szintje viszont kifejezetten magas. Feltétlenül javaslom a kivizsgálását. Ki kellene zárni a pajzsmirigy esetleges működészavarát is a nemi működés részletesebb vizsgálata mellett. Amennyiben itt nem derül fény a magas koleszterinszint okára, lipid szakrendelés felkeresése is javasolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. december 12., 21:38; Megválaszolva: 2019. december 17., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: