Tachycardia

Tisztelt Doktornő! 2015. Júliusában tachycardiát állapítottak meg. Mellékelten csatoltam a 24-órás Holter vizsgálat eredményét. A szív UH-om negatív lett. Pánikbeteg vagyok amire a következő gyógyszereket kaptam Xanax 0.25 mg-ból 2 × 1, Citagen 20 mg 1×1 és a magas pulzusra szedek Concor 0.5 mg-ból felet reggel. A kérdésem a következő: a Holter vizsgálat eredménye jó lett? A Citagent nyugodtan szedhetem, mert ettől a gyógyszertől nagyon félek és még nem kezdtem el szedni. Köszönettel: Reni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! Sajnos a melléklet elküldése nem sikerült, így a Holter leletről nem tudok véleményt adni. Ha szív ultrahang nem mutat eltérést és csak szinusz tachycardia van a felvételen, akkor ez a szapora szívverés lehet a pánikbetegség következménye, valóban. Az antidepresszáns hatással is rendelkező gyógyszer szedését a pszichiáter javasolta, a tünetei csökkenését várja a terápiától. Ha kérdése van a gyógyszerrel kapcsolatosan (hatás, mellékhatás) , javasolt a felíró orvoshoz fordulnia (tájékoztatta a Concor szedéséről? ) . Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 15., 10:07; Megválaszolva: 2015. október 15., 22:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar?
Concor cor elhagyása
Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom....
Hirtelen szívdobogás és enyhe...
Tisztelt Doktornő! Kb. 2 éve kezdődött az a jelenség nálam, hogy hirtelen, minden előzmény nélkül hevesen elkezd verni a szívem, a fejemet...
Volt pánikos
PSVT Gyógyszere
Tisztelt Doktor nő! A feleségemnek az elmúlt hónap elég stresszes volt, mind a munkahelyén, mind a családban, nagyon-nagyon megviselte, hogy...