Állandó reggeli hasmenés

Tisztelt Doktor Nő! A problémám a következő lenne: november elején voltam covidos , akkor az emésztő rendszeremet támadta meg, durva hasmenés , hányinger és 6kg fogyás 1 hét alatt. Ebből nehezen de kijöttem. Most eltelt lassan 7 hónap és legalább 2 hetente egyszer arra kelek reggel , hogy nagyon gyorsan ver a szívem és rohannom kell a mosdóba.. ilyenkor általában 2 alkalommal van hasmenesem , de rosszabb napokon 3x-4x. Ami érdekes , hogy kísérő tünet mint pl; hasi fájdalom , gyomor fájdalom, rossz közérzet , étvágytalanság NINCS. De a szám nagyon ki van száradva és gyakori a puffadas is. Szimplán olyan érzés mintha képtelen lennék vissza tartani és azonnal rohannom kell. Ez általában délelőtt 10-11re már rendeződik is, tudok enni stb. Sajnos viszont szentabletta nélkül már sehova nem indulok el. Voltam vervetelen , pajzsmirigy vizsgalton, vércukor mérésén, nőgyógyászati Uh-n és mindenhol rendben volt minden. Hozza kell tennem, hogy amikor már érzem, hogy reggel kezdődik a hasmenés elkap a szorongás is , a szapora szívverést is ennek tudom be, hisz a covid óta egyfajta fóbia alakult ki nálam a betegségek irányába . Egyébként relfuxom is van évek óta de ennyire nem okozott “durva “ hasmeneseket soha. Onnek mi a velemenye? Valódi probléma okozhatja vagy inkább pszichés gond áll a háttérben? Előre is koszonom a válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! A szaporább szívverés lehet a hasmenés és szorongás következménye. A tünetegyüttes hátterében pajzsmirigy betegség kizárása mindenképpen javasolt. Egyebekben javasolt gasztroenterológiai kivizsgálás a hasmenés okának és gyógymódjának megállapítására. Addig probiotikum alkalmazása megpróbálható. A vizsgálatok szervezéséhez a háziorvostól kérjen segítséget. Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. június 01., 09:29; Megválaszolva: 2022. június 03., 15:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívdobogás, laborértékek
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 hónapja étkezési kihágás után (erőszen fűszeres, csípős étel, csokoládé, bor) gyomorhurutra utaló tüneteim...
Inappropriate sinus tachycardia
Tüdő, szív, vagy egyéb betegség?...
Tisztelt Szakértők! 27 éves, vékony testalkatú, rendszeres ülő munkát végző férfi vagyok. COVID-os nem voltam, a Moderna oltást kaptam I. –...
Szívritmuszavar?
Concor cor elhagyása
Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom....