Szegcsontfájdalom

Tisztelt Dr-úr/Dr-nő! 27 éves, dohányzó nő vagyok! Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni, hogy kb.3-4 napja fáj a szegycsontom a mellkasom felső részén egy bizonyos 3-4 cm es nagyságban. A fájdaloméjszaka az éjszakai megfordulásoknál, kézfelemelésénél, előre hajlásnál jelentkezik.Néha a mély levegővételnél bele-beleszúr! Már mellkasszurkálás érzése miatt felkerestem a háziorvosomat, EKG-t csinált ami szívzörejt jelzett ki, elküldött szív UH-ra ahol a következő értékek jöttek ki: Bal kamra funkció 76%.Septum systole 10 Diastole 9. Bal kamra Systole 27 DIastole 48, Hatsó fal Systole 14 DIastole 8. BP: 34JP: 34 Jobb kamra nem tágabb.E: m/s 1.07 A: m/s 0.75 E/A: nagyobb 1 nél. MItralis bill épp. Aorta bill épp. v max ao: 1.2 m/sec. Aortaascendens: norm.IVC: norm. Szeretném ha mondana valamit erre a diagnozisra. A háziorvosom idegre gyanakszik és az miatt szurkál. Bízom benne hogy nem lesz infartusom vagy hasonló! Várom válszát! Kriszta!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Kriszta! A leletek nem utalnak szívinfarktus veszélyre szerencsére. A dohányzás abbahagyása azonban javasolt mindenképpen. Előfordulhat ilyen panasz bizonyos vírusfertőzéseket követően is. Ha egyszerű, recept nélkül kapható fájdalom csillapító használ, és néhány nap alatt elmúlik a fájdalom, akkor nincs további teendő. Ha a panaszok továbbra is fennállnak, menjen vissza a családi orvoshoz. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. május 27., 19:11; Megválaszolva: 2012. május 28., 21:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma