• Szívelégtelenség, kilátások?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm, 39 éves fiatalember vagyok, 3 éve diagnosztizáltak szívelégtelenséget, azóta coviogalt, perindropilt, furosemid, digoxin, és spiront szedek, dolgozom, de most rosszabbodott az állapotom, az eredményem: ao. gyök 22mm.Bp: 46x52, Jp:52mm. Bk 61x55mm, Ef: 22%.E/A 4, 2DT, 123 Ao v.max. 118 Diff, diff hypokinezis, gravis módon a csúcsi területre lokalizálodó, csökkent globalis syst bk, funkció.II foku MI, relax.zavar.Thr.pf. nem látható. Nagyon fáradékony vagyok, a 8 óra, hiába jórészt ülő munka, megeröltető, elég nagy a stressz is a munkahelyenem, sokszor verejtékezem ok nélkül. kardiolőgusom betegállományba küldött és a gyógyszeradagomat megduplázta, egy hét mulva vissza kell mennem, Kérdésem, milyen a lelet, és érdemes leszázalékolást indítani, mert a 8 órát nem fogom bírni. Egyáltalán mennyire van baj, dolgozhatok, fizikai munka? Köszönettel László

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívelégtelenség témában

        Kedves László, sajnos most Önnek valóban nem való a fizikai munka, és sok pihenésre van szüksége. A leszázalékolását elindíthatja. Nem tudom pontosan a baj mértékét megítélni, mert a leírtakból nem derül ki a szívelégtelenség oka. Gyakori kardiológiai kontroll indokolt, állapotrosszabbodás esetén, még kórházi kezelés is szóba jöhet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 01., 11:55; Megválaszolva: 2012. április 02., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: