Magas vérnyomás, és vizesedés

Tisztelt Doktornő! Súlyos vizesedés van jó pár hónapja.Lábnál kezdődött, most kb 3-szor akkora mint az eredeti állapot (lábfej, boka, vádli, comb is) Haspuffadás, és fekvő állapotban azonnali fulladás lép föl.Vérnyomás 5-10 éve legalacsonyabb értéken is nyugalmi állapotba kb 180/140 pulzus 110, de van, hogy 220/170.Ezek 100% os állandósággal fenn állnak hónapok óta.Ez a tünet csak a szív miatt lehet, vagy okozhatja más is? Mi várható ezen tünetek elhanyagolása esetén? És Milyen gyógymódok lehetnek? A vízhajtós és vérnyomáscsökkentőt tudom. Mennyire kezdődő, vagy súlyos szint ez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívelégtelenség, magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező, a tünetek valóban aggasztóak, ne várjon tovább egy percet sem, mielőbbi kivizsgálás és gyógyszer beállítás szükséges. Rosszullét esetén ügyeleti ellátás igénybevétele javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 28., 17:54; Megválaszolva: 2016. január 29., 14:35
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szívelégtelenség, billentyűk...
TISZTELT DR MOLNÁR DÓRA KARDIOLÓGUS DOKTORNŐ! SZÍVELÉGTELENSÉGGEL KELLENE KEZELÉS NEKEM ÉS TANÁCSADÁS AMIT NEM KAPTAM MEG 2005 ÓTA. 56 %-OS...
Szívelégtelenség
Kedves Doktornő! 73 éves, szívbeteg édesapám állapotával kapcs. szeretném véleményét kikérni. Egy rövid kórisme. 9 éve bal szár blokk...
Mi az előjele egy szívbetegségnek
Szeretném tudni mik az előjelek egy szivelégtelenségnek.bátyámat nem rég műtöték szivel nővéremnek pedig kitakaritoták az ereket.Édesapánk is...
A szívelégtelenség javulhat icd...
Tisztelt DrNő! Anyukámnak egy hónapja ültettek be ICD-t, ventrikuláris tachikardia miatt. Nyha III-as fokozatú szívelégtelensége van. A kérdésem...
Kardiológiai kezelés közben sport
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja klinikai kivizsgálás után kardiológiai kezelés alatt állok. A kezelőlapom szerint szívelégtelenség, 70/min...