szívelégtelenség, billentyűk sűllyedésekre kezelés keellene

TISZTELT DR MOLNÁR DÓRA KARDIOLÓGUS DOKTORNŐ! SZÍVELÉGTELENSÉGGEL KELLENE KEZELÉS NEKEM ÉS TANÁCSADÁS AMIT NEM KAPTAM MEG 2005 ÓTA. 56 %-OS SZÍVELÉGTELENSÉG ÁLL FENT 2005 ÓTA CSAK MOST MONDTÁK NEMRÉGEN, A KÉRDÉSEMRE...VAN MÉG MITRÁLIS INSUFF2, TRICUSP INSFF I-II, KISÉRBETEGSÉGET MONDJAK AMIKOR VISZ BE A MENTŐ ÓRIÁSI MELLKAS SZORITÁSSAL, AMI SZÜNIK A NITROMINT SPRAYRE SZÜNIK (DE EGY VÉR LELET MIAATT HOGY NEM INFARKTUSS, MINDIG BEVISZNEK) DE A PUFF UTÁN 2 ÓRA MÚLVA ÚJRA KEZDI. NEGYEDIK TÉL (ÉS EZ VAN NYÁRON A 40 FOKBAN JÚLIUS-AUGUSZTUS, DE NEM ENNYIRE) HOGY NAGY FÁJDALMAKKAL, FULLADÁS (EZ MÁR 15 ÉVE) -SAL ALIG VAGYOK FENT NAPI 3-4 ÓRÁT DÉLBE, VÉRNYOMÁS AZ UGRÁL REGGEL ÉS ESTE, NEM TUDOK ELMENNI 300 M-RE A LEVEGŐN.TAVALYELŐTT ŐSSZEL MÁR 2-3 KM LASSÚ SÉTÁT IS TETTEM ZÖLDÖVEZETBEN, NYÁRON A HEGYEKBEN DE CSAK VÍZSZINTESEN VAGY LEFELÉ HALADVA. OLVASTAM A SZÍÍVELÉGTELENSÉGET IS KEELLENE GYÓGYITANI. MIVEL VAGY HOVA MENJEK.KARD. REHABON GYÓGYÍTOTTAK ÉRTÁGITÓ INFUZIÓVAL RÉGEN, DE UTOLJÁRA ATTÓL NAGYON ROSSZÚL LETTEM. MIVEL MÁS BETEGSÉGEIM IS VANNAK, NEM TUD A KÖRZETI RENDELŐ MIT KEZDENI VELEM. A VÁROSMAJORI SZÍVELÉGTELENSÉG AMBULANCIÁRA BEJELNTKEZHETEK MINT DÉL-PESTI LAKÓS? VAGY MIT TEGYEK, MERT 65 ÉVES VAGYOK CSAK, MIN A HÁZTARTÁST EL KELEENE LÁSSAM (CIPELÉST ÉS TAKARITÁST IGY IS A FÉRJEM VÉGEZ PÁR ÉVE) , A TÜDŐM AZ RENBEN VAN, RÉGEN TÖBBET FULLADTAM.GERINCCEL VÉGEZNÉM A GERINCKÖZPONTBA TANULT FEKVŐ TORNÁT, TÉLEN MOST SEM TUDOM A MELLKASI FÁJDALMAKTÓL, FRONT ESETÉN JÖN A GERINC ÉS A MIGRÉN ÉS MELLKAS SZORÍTÁS, A FÁJDALMAK EMELIK A VÉRNYOMÁST, EZ RONTJA A HELYZETEMET A SZÍVVEL. NEM ADOM FEL, NEM AZ A TIPUS VAGYOK, SZERETNÉK JAVULNI, EZÉRT KÉRDEZEM. KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT ELŐRE IS.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívelégtelenség témában

Kedves Kérdező! Sajnálom a nehéz helyzetét. Nem lehet pontos adatok nélkül véleményt mondani, csak az orvosi leletek részletes átnézése után adható korrekt javaslat.

Léteznek egyetemi központokban szívelégtelenség ambulanciák, speciális esetben itt történik a gondozás, de a területileg illetékes kardiológiai szakrendelőben is lehetőség van a rendszeres vizsgálatokra és gyógyszerbeállításra. Legfeljebb egy-két vizsgálat vagy terápiás lehetőség miatt kell néha a szívcentrumba menni. A kardiológia rendelésekre háziorvosi beutalóval lehet jelentkezni.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiolügus

Kérdés: 2019. január 09., 21:11; Megválaszolva: 2019. január 11., 23:00
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívelégtelenség
Kedves Doktornő! 73 éves, szívbeteg édesapám állapotával kapcs. szeretném véleményét kikérni. Egy rövid kórisme. 9 éve bal szár blokk...
Magas vérnyomás, és vizesedés
Tisztelt Doktornő! Súlyos vizesedés van jó pár hónapja.Lábnál kezdődött, most kb 3-szor akkora mint az eredeti állapot (lábfej, boka, vádli...
Mi az előjele egy szívbetegségnek
Szeretném tudni mik az előjelek egy szivelégtelenségnek.bátyámat nem rég műtöték szivel nővéremnek pedig kitakaritoták az ereket.Édesapánk is...
A szívelégtelenség javulhat icd...
Tisztelt DrNő! Anyukámnak egy hónapja ültettek be ICD-t, ventrikuláris tachikardia miatt. Nyha III-as fokozatú szívelégtelensége van. A kérdésem...
Kardiológiai kezelés közben sport
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja klinikai kivizsgálás után kardiológiai kezelés alatt állok. A kezelőlapom szerint szívelégtelenség, 70/min...