• szívelégtelenség, billentyűk sűllyedésekre kezelés keellene

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        TISZTELT DR MOLNÁR DÓRA KARDIOLÓGUS DOKTORNŐ! SZÍVELÉGTELENSÉGGEL KELLENE KEZELÉS NEKEM ÉS TANÁCSADÁS AMIT NEM KAPTAM MEG 2005 ÓTA. 56 %-OS SZÍVELÉGTELENSÉG ÁLL FENT 2005 ÓTA CSAK MOST MONDTÁK NEMRÉGEN, A KÉRDÉSEMRE...VAN MÉG MITRÁLIS INSUFF2, TRICUSP INSFF I-II, KISÉRBETEGSÉGET MONDJAK AMIKOR VISZ BE A MENTŐ ÓRIÁSI MELLKAS SZORITÁSSAL, AMI SZÜNIK A NITROMINT SPRAYRE SZÜNIK (DE EGY VÉR LELET MIAATT HOGY NEM INFARKTUSS, MINDIG BEVISZNEK) DE A PUFF UTÁN 2 ÓRA MÚLVA ÚJRA KEZDI. NEGYEDIK TÉL (ÉS EZ VAN NYÁRON A 40 FOKBAN JÚLIUS-AUGUSZTUS, DE NEM ENNYIRE)HOGY NAGY FÁJDALMAKKAL, FULLADÁS (EZ MÁR 15 ÉVE)-SAL ALIG VAGYOK FENT NAPI 3-4 ÓRÁT DÉLBE, VÉRNYOMÁS AZ UGRÁL REGGEL ÉS ESTE, NEM TUDOK ELMENNI 300 M-RE A LEVEGŐN.TAVALYELŐTT ŐSSZEL MÁR 2-3 KM LASSÚ SÉTÁT IS TETTEM ZÖLDÖVEZETBEN, NYÁRON A HEGYEKBEN DE CSAK VÍZSZINTESEN VAGY LEFELÉ HALADVA. OLVASTAM A SZÍÍVELÉGTELENSÉGET IS KEELLENE GYÓGYITANI. MIVEL VAGY HOVA MENJEK.KARD. REHABON GYÓGYÍTOTTAK ÉRTÁGITÓ INFUZIÓVAL RÉGEN, DE UTOLJÁRA ATTÓL NAGYON ROSSZÚL LETTEM. MIVEL MÁS BETEGSÉGEIM IS VANNAK, NEM TUD A KÖRZETI RENDELŐ MIT KEZDENI VELEM. A VÁROSMAJORI SZÍVELÉGTELENSÉG AMBULANCIÁRA BEJELNTKEZHETEK MINT DÉL-PESTI LAKÓS? VAGY MIT TEGYEK, MERT 65 ÉVES VAGYOK CSAK, MIN A HÁZTARTÁST EL KELEENE LÁSSAM ( CIPELÉST ÉS TAKARITÁST IGY IS A FÉRJEM VÉGEZ PÁR ÉVE), A TÜDŐM AZ RENBEN VAN, RÉGEN TÖBBET FULLADTAM.GERINCCEL VÉGEZNÉM A GERINCKÖZPONTBA TANULT FEKVŐ TORNÁT, TÉLEN MOST SEM TUDOM A MELLKASI FÁJDALMAKTÓL, FRONT ESETÉN JÖN A GERINC ÉS A MIGRÉN ÉS MELLKAS SZORÍTÁS, A FÁJDALMAK EMELIK A VÉRNYOMÁST, EZ RONTJA A HELYZETEMET A SZÍVVEL. NEM ADOM FEL, NEM AZ A TIPUS VAGYOK, SZERETNÉK JAVULNI, EZÉRT KÉRDEZEM. KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT ELŐRE IS.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívelégtelenség témában

        Kedves Kérdező! Sajnálom a nehéz helyzetét. Nem lehet pontos adatok nélkül véleményt mondani, csak az orvosi leletek részletes átnézése után adható korrekt javaslat. Léteznek egyetemi központokban szívelégtelenség ambulanciák, speciális esetben itt történik a gondozás, de a területileg illetékes kardiológiai szakrendelőben is lehetőség van a rendszeres vizsgálatokra és gyógyszerbeállításra. Legfeljebb egy-két vizsgálat vagy terápiás lehetőség miatt kell néha a szívcentrumba menni. A kardiológia rendelésekre háziorvosi beutalóval lehet jelentkezni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiolügus


        Kérdés: 2019. január 09., 21:11; Megválaszolva: 2019. január 11., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DOktornő/Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy 61 éves szüleimnek, valamint 96 éves nagyapámnak milyen kiegészítő készítményt (vény nélküli hatóanyagot) lenne érdemes szedni szív- és érrendszeri problémák (kifejezetten...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció