Nebilet tabletta helyett terhesség esetén

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek ( napi 2x1/2 tbl), amit, úgy tudom, terhesség esetén nem ajánlanak. Kisbabát szeretnénk, így jó lenne lecserélni valami egyéb gyógyszerre, ami viszonylag biztonságosan szedhető. Korábban kardiológiai javaslatra szedtem Betaloc-ot, de attól kifejezetten rosszul voltam, így ezt nem látom megoldásnak. Kérem szépen szíves segítségét a lehetőségeimet illetően. Köszönettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a magas pulzus témában

Kedves Andrea! A Nebiletre vonatkozólag valóban nincsenek jelentős tapasztalatok terhesség alatti alkalmazással kapcsolatban. A Betaloc szükség esetén adható terheseknek a haszon és kockázat mérlegelésével. Részletes vizsgálat kellene annak eldöntésére, hogy feltétlenül kell-e gyógyszer, mert terhességben fiziológiásan is magasabb a pulzus. Van még a Betalocon kívül más hatóanyag is, amit lehet adni terhesség alatt is, és jó pulzuscsökkentő hatása van. Ha azonban néhány hónapig ebben a helyzetben 90-100/min körüli a pulzus, az nem jelent veszélyt sem az anyára, sem a babára. Tehát azt javaslom, forduljon egy kardiológushoz, vázolva a terveit, és értékeljék újra a gyógyszerszedés szükségességét. Fontos lenne azt is tudni, hogy miért kell a Clexane, és a Pantoprazol sem feltétlenül szedendő terhesség alatt. Kérem, hogy a nőgyógyászával is konzultáljon ezekről a kérdésekről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. február 09., 16:16; Megválaszolva: 2012. február 10., 22:13
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE