Nebilet tabletta helyett terhesség esetén

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek (napi 2x1/2 tbl) , amit, úgy tudom, terhesség esetén nem ajánlanak. Kisbabát szeretnénk, így jó lenne lecserélni valami egyéb gyógyszerre, ami viszonylag biztonságosan szedhető. Korábban kardiológiai javaslatra szedtem Betaloc-ot, de attól kifejezetten rosszul voltam, így ezt nem látom megoldásnak. Kérem szépen szíves segítségét a lehetőségeimet illetően. Köszönettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas pulzus témában

Kedves Andrea!

A Nebiletre vonatkozólag valóban nincsenek jelentős tapasztalatok terhesség alatti alkalmazással kapcsolatban. A Betaloc szükség esetén adható terheseknek a haszon és kockázat mérlegelésével. Részletes vizsgálat kellene annak eldöntésére, hogy feltétlenül kell-e gyógyszer, mert terhességben fiziológiásan is magasabb a pulzus. Van még a Betalocon kívül más hatóanyag is, amit lehet adni terhesség alatt is, és jó pulzuscsökkentő hatása van. Ha azonban néhány hónapig ebben a helyzetben 90-100/min körüli a pulzus, az nem jelent veszélyt sem az anyára, sem a babára. Tehát azt javaslom, forduljon egy kardiológushoz, vázolva a terveit, és értékeljék újra a gyógyszerszedés szükségességét. Fontos lenne azt is tudni, hogy miért kell a Clexane, és a Pantoprazol sem feltétlenül szedendő terhesség alatt. Kérem, hogy a nőgyógyászával is konzultáljon ezekről a kérdésekről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. február 09., 16:16; Megválaszolva: 2012. február 10., 22:13
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint...
Fizikai terheléses problémák...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az...
Magas Pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék elkezdeni sportolni, abban szeretném a segítségét kérni, hogy magas pulzussal bármilyen sportot űzhetek? Pl.: ...
Magas pulzus és alacsony vérnyomás
Tisztelt szakértő! 21 éves, egyetemista lány vagyok. Általában jellemző nálam a normálnál magasabb pulzusszám (95-107, de volt 120 körül is) ...
Sportolhatok-e?
Én csak azt szeretném kérdzni hogy magas a pulzus számom 107 volt mikor a háziorvosom meg mérte de szokott ennél alacsonyabb is lenni de ö mondta nekem...