fogamzásgátlás

Jónapot! Rendszeresen szedek Jangee fogamzásgátlót. Az utolsó tablettát péntek reggel vettem be, viszont szombat este szexuálisan együtt voltam a barátommal (az aktus időben meg lett szakítva) . A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kikérnem esemény utáni tablettát vagy a fogamzásgátló hatása még érvényes volt, mikor az aktus történt? Előre is köszönöm a választ!

Dr. Kiss György válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt Hölgyem!

Levele alapján kevés a valószinüsége, hogy fogantatás történhetett. Ha nagyon biztos akar lenni a dolgában, akkor az esemény utáni tabletta bevétele hétfőn még hatásos lehet. A rendszeres, nagyjából azonos időben történő fogamzásgátló tabletta bevételében bármi zavar lépne fel, akkor a kimaradt tabletta bevétele mellett azokban a napokban gumi óvszer használata is ajánlott.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: röviden: a csaknem 48 óra miatt nehezen itélhető meg a tabletta hatásossága, de a megszakitott aktus helyes volt.

Kérdés: 2019. január 20., 10:55; Megválaszolva: 2019. január 20., 17:45
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Fogamzásgátló tabletta
Újjal lehet bejuttatni spermát egy...
Tisztelt Doktor Úr! Zsolt vagyok. A tanácsára lenne szükségem nőgyógyászati szempontból. A napokban történt velem egy dolog és tartok attól...
Teherbe eshetek-e?
Tisztelt Doktor Úr! 16 éves vagyok! Nagyon kétségbe vagyok esve, mert párom nadrágjába nyúlva ondó került a kezemre 10-15 perc múlva megvakartam a...
Lehetséges a teherbeesés?
Tisztelt Szakértő! Egy lánnyal pettingeltem, amikor benyúltam a nadrágomba éreztem hogy előváladékos lett a kezem. Ezért kimentem a mosdóba és...
Fogamzásgátló, sumetrolim
Tisztelt Dr. Úr! A barátnőm Sumetrolimot kapott megfázásra, és fogamzásgátlót szed. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora az esélye annak, hogy...