Fogamzásgátló tabletta mellékhatásai

Tisztelt Doktor Úr! 12 napja szedem a Mistral fogamzásgátló tablettát, tegnap délután óta nagyon erőteljes szédülést, fejfájást, hányingert érzek és homályos a látásom. Ezek a tünetek a mai napig nem szűntek, nemi kapcsolatot a tabletta szedésének elkezdése után a 4. naptól élek, a gyógyszermellékhatásokban ezen tüneteket olvastam. Az a kérdésem, ha a terhességi tesztem negatív lesz, abbahagyhatom-e így félidőben a gyógyszer szedését vagy súlyosabb problémákat okoz a megszakítása, vagy így esetleg közben válthatok-e egy másik tablettára, ami fontos lenne a fogamzásgátlás miatt. Ön melyiket javasolná helyette? Köszönettel!

Dr. Petróczi István válasza fogamzásgátlás témában

Elolvastam a Mistral szövődménylehetőségeinek leírását (olyan hosszú, mint egy Jókai regény) és nem írnám a hozzám fordulóknak.

Én injekciópárti vagyok, betegeimnek a 3-havonta adandó injekciót adom, s azzal nagyon meg vannak elégedve, Önnek is ezt a készítményt ajánlom. Ezt gyakorlatilag mindenkinek lehet adni 50 éves korig. (Onnantól már nem kell...)

Javaslom, hagyja abba a tablettát (=hozza előre a szünetet) és adassa be magának az injekciót mielőbb, de egy héten belül.

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2022. október 31., 10:29

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Fogamzásgátló
NuvaRing első használat
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás