Belaráról Dienillere

Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána gyermekvállalásig a Dienille nevű fogamzásgátlót. Az utolsó szem Belarát egy hete, június 16-án vettem be, rá 3 napra megjött a megvonásos vérzés, és ma az egyhetes gyógyszerszünet utolsó napjánál járok. Mivel külföldön élek, futárszolgálat hozta volna ki nekem a Dienillet, ami, mint arról a mai napon értesítettek, útközben valahogy elkeveredett, így nem fogom tudni holnaptól (az utolsó szem Belarától számított 8. naptól) elkezdeni szedni azt. Ennek tetejében péntek este együtt voltam a párommal, akivel bár gumióvszerrel védekeztünk, azt több mint valószínű hogy kiszakadt. Bár kisebb mértékben még véreztem mikor az együttlét történt, nagyon aggódom, hogy mivel nem fogom tudni folytatólagosan szedni a fogamzásgátlót, fennáll a terhesség esélye. Érdemes lehet ebben az esetben eseményi utáni tablettát bevenni, vagy nagyon kicsi az esély a terhességre? Érdemes lehet ovulációs tesztet végezni, és annak az eredménye alapján döntést hozni? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Dr. Tekse István válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján minimális esélye van teherbeesésre, nem kell emiatt aggódni.

Nem igazán értem az OC váltás érdemi okát, bármilyen elérhető fogamzásgátlóval folytathatja a védekezést szerintem.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. július 03., 04:10 ;Megválaszolva: 2022. július 07., 18:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem hat a gyógyszer?
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Fogamzásgatlás
Szép estét! 46 éves nő vagyok 21 évvel ezelőtt masodik gyermekvállalás miatt nőgyógyászom APC rezisztenciát nézetett eléggé sok seprűvéna volt...
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...
fogamzásgátló, majd 12 óra múlva...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tegnap (hétfő) este 8-kor vettem be a hétnapos tablettaszünet után az első tablettát, majd másnap (kedd) reggel...