Szexuális érdeklődés hiánya

Tisztelt Szakértő! Férjemmel 4 éve vagyunk együtt, kislányunk 1 éves. Kapcsolatunk nagy szerelemmel indult, az első hónapokban naponta többször is voltunk együtt, aztán ahogy haladt előre az idő, az én szexuális érdeklődésem úgy csökkent. Pedig ő volt az első férfi az életemben, akivel orgazmusom volt (csak csikló) . A párom továbbra is ugyanúgy kíván, mint a kezdet kezdetén, fontos lenne neki, h naponta együtt legyünk, de legalább összebújjunk, csókolózzunk. Nekem viszont eszembe se jut a szex, sőt, kifejezetten feszélyez, amikor tudom, h már nem lehet tovább odázni az együttlétet. Csókolózni már nem szeretek vele, kerülöm is, de amikor orálisan közelít, mindig felizgat és orgazmusom is hamar van. Ő ezután szokott behatolni, és pár perc alatt elélvez. Ha nincs kedvem az együttléthez, orálisan elégítem ki, és van, h közben kifejezetten dühös vagyok rá (hozzáteszem nem szokott rá kényszeríteni, de tudom, h szenved, ha nem vagyunk együtt) . A problémám nem csak vele jelentkezett, eddig minden párkapcsolatomban ez volt jellemző. A szenvedélyes első hónapok után egyre inkább nyüggé vált a szex. Miért lehet ez? Hogy tudnám visszafordítani? Szeretném, ha minden téren harmonikus lenne a kapcsolatunk, de a szexuális problémánk már az egyéb dolgainkra is ráüti a bélyegét. Várom mielőbbi válaszát. Üdvözlettel: H. Á.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szex témában

Kedves Kérdező!

A kezdeti lángolás megközelítőleg 2 év alatt elmúlik. Utána már nem a hormonok pezsegnek, hanem jön a kapcsolat lecsendesedése, a közös értékek, érdeklődési területek, anyagi befektetések és az egymás iránt érzett szeretet tartja össze a párokat. Sajnos ennek része a szexuális érdeklődés csökkenése is, különösen, hogy önöknek már megszületett a gyermekük, így még csak az sem motiválhatja, hogy gyermeket szeretne a párjától. Megoldást jelenthet ha őszintén beszélnek a problémáról és esetleg felkeresnek egy szexuálpszichológust. Addig is próbáljanak meg közelíteni egymás felé, ne szexuálisan, hanem emberként fedezzék fel újra egymást. A baba mellett kerítsenek időt arra, hogy egy kicsit együtt is lehessenek, tervezzék a jövőjüket, kapcsolódjanak ki. Nem kell napokra elvonulniuk, egyszerűen csak menjenek el együtt meginni egy kávét, vagy minden pénteken délután hagyják a mamára a kicsit és sétáljanak egyet. Találjanak újra egymásra és elevenítsék fel a régi emlékeket, amikor még fülig szerelmesek voltak egymásba.

Kérdés: 2012. június 07., 09:25; Megválaszolva: 2012. június 07., 22:56
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?