Lézeres szemműtétről ismét

Tisztelt Doktornő! Előző hét kedden voltam a lézeres szemműtétet megelőző alkalmassági vizsgálaton. Még valamelyik előző válaszában írta, fontos lenne tisztázni, milyen erősségű a szemüvegem, milyen állapotban van a szemfenék, a retina, milyen vastagságú a szaruhártya, stb. Mivel a vizsgálat megtörtént, így már most már tudok válaszolni a fenti kérdésekre. Lényegében a dioptriákon kívül nincs baja a szememnek. De azért leírok néhány dolgot: (Mindkét szememre vonatkoznak) Szemmozgás: rendben; Kötőhártya: békés; Szaruhártya érzékenység: megtartott; Szaruhártya felszíne: sima csillogó; Szaruhártya állománya tiszta; Szaruhártya hátlapja: tiszta; Csarnok: kp. mély, vize tiszta; Pupilla: közepesen tág, jól reagál, centrális, kerek; Szemlencse: tiszta; Üvegtest: tiszta; Szemfenék: papilla: éles határú, jó színű; érrajz: normális, macula tájék: ép, periféria: ép Szaruhártya vastagság: jobb szem: 575 mikron; bal szem: 577 mikron Szemnyomás: bal szem: 20 mmHg; jobb szem: 20 mmHg Legjobb távoli korrekció: jobb szem: -2, 75 -1, 25 cyl. 95 fok bal szem: -3, 75 -0, 75 cyl, 95 fok. A szemem romlása az utóbbi egy évben megállt. Egyébként 20 éves vagyok, szóval ez már várható volt. Azt mondták, alkalmas vagyok a PRK műtétre (én választottam) . Ön szerint érdemes ilyen fiatalon? Azt mondják, 20 évesen már meg kellene állnia a romlásnak, de nem feltétlenül! Szóval ez elhúzódhat. De ha az utóbbi egy évben már nem romlott, akkor nem látom okát a későbbi romlásnak. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemműtét témában

Tisztelt kérdező! A döntés az Ön kezében áll. Biztosan nagyon alaposan felvilágosították, tájékoztatták a műtétről, annak mindenféle lehetséges kimenetéről, szövődményeiről. Nagyon örülök, hogy egyébként ilyen jó állapotban van a szeme, szerencsére nem túl nagy a korrigálandó dioptria értéke sem. Sajnos a mellékhatások bekövetkeztét nem lehet előre megjósolni - akinél kialakul annak az 100%, nem vigasztalja, hogy Ő a 10 000. páciens pl. Idősödve majd olvasó szemüvegre lesz szüksége - de addig szerencsére szemüveg, kontaktlencse nélkül maradhat.

Valóban a rövidlátás ennyi idős korra stabilizálódni szokott, de minimális fokozódás még ezt követően is meg lehet figyelni. Főleg hölgyek esetében a babavárás és szülés miatt - ez szerencsére Önt nem fenyegeti.

Kérdés: 2011. október 17., 13:17; Megválaszolva: 2011. október 18., 09:57
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
lézeres szemműtét
Üdvözlöm dr nő/úr. Azzal fordulnék önhöz, hogy -14 és -14.5 ös a szemem.Kérdésem hogy műtéttel lehet e rajta javítani és ha lehet akkor lehet e...
Műtét előtt állok
Tisztelt Dr.Úr/Nő/! Hosszas vizsgálat után megállapítást nyert, hogy a bal szem ideghártyája egy kis helyen levált és valószínűsítik, hogy a...
Aknenormin
Kedves Doktornő/Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy az aknenormin gyógyszer mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, illetve, hogy mennyit kell várni...
Műtéti beavatkozás-idegen test
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy az idegen test eltávolítása szemlencséből - incisio mágnes (BNO51410) mennyire bonyolult műtét? ...