Lézeres szemműtét utái küzdősport tanulása

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2008 novemberében PRK lézeres szemműtétem volt. Körülbelül mínusz tíz diptriás volt mindkét szemem. A műtét sikeres volt, a látásom azóta kifogástalan. Szeretném megkérdezni hogy ennyi idő elteltével kockázatos-e küzdősportot (kickbox) tanulni? Tartanom kell-e esetleg valamitől? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szemműtét témában

Tisztelt kérdező! a PRK műtét során, amint biztosan Ön is tudja a szaruhártya elvékonyítás történik a felszín és a stróma "elpárologtatásával". A -10, 0 dioptria viszonylag jelentős mértékű elvékonyodást jelenthet. Érdemes lenne vagy a műtétet végző intézményt vagy a szaruhártya szakrendelést felkeresni, ahol pontosan le tudják több ponton mérni az aktuális szaruhártya vastagságot és meg tudják mondani mennyire veszélyes vagy lehetséges a küzdősport tanulás.

Kérdés: 2012. március 08., 21:14; Megválaszolva: 2012. március 14., 07:03
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Remeg egy pont a látótérben
Látótér vizsgálat
Oct vizsgàlat
Apró foltok a látótérben