Nagyfokú látásromlás

Tisztelt Doktornő / Doktorúr! 30 éves férfi vagyok. 1997-ben ideghártya leválás miatti ("Ceclage") műtétem volt (Nyíregyháza) a bal szememen. Majd későbbi folyamatos gyulladás miatt 1999-ben újabb ("Nas. clara perf. plastica os.") műtétem volt ezen a szememen. Ezt követően semmi panaszom nem volt. Bal szemem -9.0 jobb szemem - 5, 5 volt. 2009-ben májusában magas szemnyomás miatt Betopic S szemcseppet írtak ki számomra. Ettől folyamatosan könnyezett a szemem, ezért először Xalatan majd Combigan szemcseppet kaptam (2009 október) , illetve ekkor cseréltem le a szemüvegemet. bal -9.0 jobb -6.0. Ezt követően folyamatos látásromlás volt tapasztalható a jobb szememen. 2009 novemberben jeleztem hogy valami nincs rendben a jobb szememmel, ekkor már géppel -8, 75- öt mértek ezen a szememen. Folyamatos kontroll alatt vizsgálták a szememet, semmi eredménnyel, Orvosom elküldött MRI vizsgálatra, de ott sem találtak semmit. Próbálkoztam a szemcsepp mellőzésével, is de ez sem segített. 2010 decemberében másik városba költöztem (Miskolc) ahol egy másik szemorvos is megvizsgált, Ő sem talált semmi problémát a szememen. bal szem -10 jobb szem -10, de mivel tágitva volt a szemem ekkor nem tudott szemüveget kiírni. 2011 március: kontroll vizsgálaton kiderült a bal szemem -10 jobb szemem -20 dioptria. Mivel tul nagy a különbség a két szemem között szemüveget nem tudtak írni, és tanácstalanságra hivatkozva, kértek, hogy Debrecenbe keressek valakit aki talán tud segíteni. Még nem említettem, de munkámból adódóan napi 10 - 12 órát ülök számítógép előtt. Abban kérném a segítségét, hogy tud-e ajánlani valami megoldást a problémámra? Előre is köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látásromlás témában

Tisztelt kérdező! Elnézést, ha eddig nem jutott el Önhöz a válaszom.

Nagyon fontos lenne alaposan rögzíteni a pillanatnyi státuszát, mert igen dinamikus a változás a szemen. A teljes fénytörés mérésén túl, a pontos ultrahangos tengelyhossz mérés, az elülső segmentum alapos feltérképezése, szemnyomás kontroll, szaruhártya vastagságának megmérése stb. Ha valóban a szem tengelyének hossza változott, esetleg boltosult ki a hátsó fal, mérlegelendő lenne az úgynevezett sclera megtámasztásos műtéti beavatkozás. Az összes korábbi papírját, leletét elhozva nagyon jó lenne a folyamat előre haladását megítélni. Fontos lenne emellett a látásélesség ismerete is. Megoldási ötlet csak a pontos diagnózis és az elváltozás jellegének ismeretében lehet mondani, ahhoz pedig műszeres vizsgálat szükséges. Amennyiben Debrecenben személyes irányításra, ötletre lenne szüksége kérem jelezze: [email protected]

Kérdés: 2011. március 15., 10:49; Megválaszolva: 2011. március 17., 19:14
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látásromlás oka így tisztázható?
Törött üveg látás
Tisztelt DoktorÚr! A szemem előtt mintha törött tükör lenne. Ez már a harmadik napja tart, mindkét szememen egyformán. Rendkívül megrontja a...
gyors látásromlás
bal szememen műlencse van 2 éve műtötték nagyon érzékeny azóta is a szemem tavaly szarú kötöhártya gyulladást kaptam ez 3 hónapig eltartott Most...
Méért romlik a látásom?
Tisztelt Doktornő! Fokozatosan romlik a látásom, a szemem állandó gyulladásban van, legutóbbi szemészeti vizsgálaton a következő információkat...