Méért romlik a látásom?

Tisztelt Doktornő! Fokozatosan romlik a látásom, a szemem állandó gyulladásban van, legutóbbi szemészeti vizsgálaton a következő információkat kaptam:Szemfenék tágítva ép papilla, kissé szűkebb artériák, teltebb vénák, maculában csökkent fovea reflex, retina körben fekszik. Szemnyomás11/12 Korábbi leleten egy hónapja:Szaruhártya nasálisan 9 óránál pontszerű beszűrődés, kötőhártya érágas, szemrésben mucinosus váladék, törőkőzegek tiszták, elülső csarnok kp mély tiszta. A gyulladást egy hónapos kezelés után megszüntették. Nagyon aggódom a látásom miatt, az lenne a kérdésem, hogy mit jelent hogy a maculában csökkent fovea reflex látható. Kettős látásdom van, mi az oka, hogy a látásom rohamosan romlik.sajnos ezmiatt állásomat elveszítettem, kilátástalannak találom a helyzetem Válaszát előre is köszönöm. Maradok Tisztelettel Szente Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza látásromlás témában

Tisztelt Szente Attila!

A látásáról nem ír adatokat, emiatt nem tudom, hogy mit ért látásromláson. A gyulladást a megfelelő módon kezelték, ha meggyógyult. Azzal teendő nincs.

49 évesen esetleg már szemüveg szükséges és annak hiánya is okozhat kettőslátást, bár ez megfelelő vizsgálattal mondható csak ki.

Üdvözlettel: dr Hangyál Éva

Kérdés: 2015. július 18., 00:01; Megválaszolva: 2015. július 29., 11:51
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látásromlás oka így tisztázható?
Törött üveg látás
Tisztelt DoktorÚr! A szemem előtt mintha törött tükör lenne. Ez már a harmadik napja tart, mindkét szememen egyformán. Rendkívül megrontja a...
gyors látásromlás
bal szememen műlencse van 2 éve műtötték nagyon érzékeny azóta is a szemem tavaly szarú kötöhártya gyulladást kaptam ez 3 hónapig eltartott Most...
Szürkehályog műtét utáni...
Tisztelt Dr.Nő! Édesanyámnak ez év májusában volt az egyik szemére szürkehályogműtéte. Abban reménykedtünk, hogy a műtéttel javulni fog a...