• Agyi infarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Páromról van szó, aki két hónapja kapott agyi infarktust, ami nagy kiterjedésű. Fél oldala nem működött, de már mozgatja. Szavakat, mondatokat mondott, de most 4 napja nem szól, csak nemet és igent jelez a fejével. Mindent ért, mindenre reagál, figyel, egyre ügyesebb, de nem beszél. A kórház ahol van nem alkalmaz gyógytornászt sem, és az orvos van hogy nem is látja a beteget, csak több nap után. Mit lehet tenni, hogy seítsünk? Köszönettel Balogh Zsuzsanna

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke utáni rehabilitáció témában

        Kedves Kérdező! Mozgatni, tornáztatni, masszírozni Önök is tudják a gyengült végtagokat, bátran megtehetik, ártani nem fognak vele. A beszéd javításán beszéltetéssel, olvastatással tudnak segíteni. Ritmusos dolgok pl. mondókák ismétlése könnyebb, mint más szövegé a ritmus miatt. Próbáljanak ezeket mondogatni Neki és kérjék, hogy utánozza. A legfontosabb, hogy biztassák.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 21., 11:37; Megválaszolva: 2011. október 22., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés