Hasplasztika és szülés

Kedves Doktor Úr! 6 évvel ezelőtt, 2. gyermekem születése után köldöksérvvel műtöttek ami után hasplasztikára is sor került, összevarrták a hasfalam, hálót nem ültettek be. 6 évvel a műtét után 3. gyermekem várom, mert úgy döntöttünk, vállalok még babát. Kérdéseim: Szülhetek hagyományos módon, vagy a műtét miatt császármetszés indokolt? Ki tudom hordani a terhességem végig, tud tágulni a hasfalam? Szülés után újra meg tudom műttetni a hasam? Köszönettel. M.D.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szülés témában

Kedves Kérdező! Ha kétszer simán szült, az valószínűleg harmadszor is sikerülni fog, de javaslom ezt az Önt ismerő kezelőorvosával beszélje meg. Hogy kell-e utána újabb plasztika? Ezt szerintem csak szülés után lehet megmondani. Lehet, hogy szépen visszamegy a hasa. Üdvözlettel: Petróczi dr.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2020. május 28., 20:45; Megválaszolva: 2020. május 29., 08:19
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus