Lehet így természetes úton szülni?

33. hétre születtem majd agyvérzés következtében hydrokephalus-t kaptam. Emiatt 8 hónapos koromban a bal oldali agykamrámba VP shunt-öt helyeztek, de ez már nem működik, nem is lett volna rá szükség. Később a jobb oldali kamrába is operáltak egy VP shunt-öt ami egészen 2012 nyaráig jól működött. 2002-ben volt egy hasi szár csere, ezen kívül nem volt semmi gond a shunttel. Idén augusztusban eltömődött a hasi szár és a szelep is felmondta a szolgálatot ezért az OITI-ben kaptam egy új fajta elektromágneses szelepet valamint uj hasi és kamrai szárat. Ez a fajta shunt sokkal érzékenyebb mint a régi a mágnes miatt. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e így természetes módon gyereket szülni, nem veszélyes e? Illetve ha nő a hasam nem lesz e hatással a hasi szár elhelyezkedésére? Szeretnék otthon szülni, bár kétlem, hogy ezt idegsebész engedné vagy dúla bevállalná. Kérem segítsen mi erre a helyes megoldás, mert már annyi mindent hallottam de nem tudom mi áll legközelebb a valósághoz.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza szülés témában

A leírtak alapján azt gondolom kockázatos az otthon szülés.Feltehetőleg az idegsebész még a hüvelyi szülés lehetőségét sem fogja javasolni.

Hüvelyi szülés agyi nyomásfokozódással járhat.

A gerinc érzéstelenítés is kérdéses.

Kérdés: 2012. október 24., 21:28; Megválaszolva: 2012. október 26., 21:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mi ennek az oka?
Van egy kérdésem amit egyáltalán nem értek pedig a saját szervezetetemmel történik.lassan 5 hónapja szültem, nem volt tejem igy kezdetektől fogva...
szülés alatti sérülés
Tisztelt Szakértő! Néhány hónappal ezelőtt spontán, hüvelyi úton szültem kislányomat. Amikor a szülésznő először mondta hogy most nyomjak...
kismama
37 hetes kismama vagyok, van egy 6 éves kisfiam aki császármetszéssel született. emiatt a 38 héten bekellene feküdnöm és ott megvárni a szülést, de...
Szülés utáni fogamzásgátlás
Tisztelt doktor úr/nő! Március 23-án szültem és 7 hétig tudtam szoptatni a kisfiam. A nőgyógyászom Azalia nevű fogamzásgátlót írt fel....
Császáros szülés 2
Azért gondolom hogy a lányomnak jobb lenne a császáros szülés, mert igy sem a baba sem pedig a mama nincs kitéve nagyobb szenvedésnek igy nem fordulhat...