• Faros szülés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr ő! Azt szeretném kérdezni, hogy van -e jogom szüléssel kapcsolatban, orvossal szemben a szülésem körülményét kérni.Van egy jo indulatu daganat a méhfalamon (mioma) február 1- re várom a babát, és az ultrahang vizsgálaton azt mondták faros a baba és simán kell megszülnöm mivel nem az elsô szülésem.Tudomásom szerint veszélyekkel jár mint a babára s mint rám nézve. Mit gondol az esetről?

        Dr. Pétervári László válasza a szülés témában

        A medencevégű fekvés szüléskor 3-4%-ban fordul elő. A 30-32.terhességi hétig a magzat medencevégű fekvése természetes. A 36.terhességi héttől kell figyelni a magzat fekvését, de a szülés megindulásakor való helyzete a döntő. Általános szabály a medencevégű fekvésnél császármetszés végzendő, ha egyéb szövődménnyel társul.Ez lehet szülészeti, de anyai is. Másodszor szülő terhesnél mérlegelendő lehet a hüvelyi szülés ha azt a terhességi hét, magzat nagysága, burokrepedés ideje, a szülés haladása stb. lehetővé teszi egyszerű fartartásnál. Ma medencevégű magzati fekvés esetén ritka a hüvelyi szülés.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2013. december 14., 17:03; Megválaszolva: 2013. december 15., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: