Refluxal kapcsolatban mérsékelt alkoholfogyasztás

Üdvözlöm doktorúr! Idén áprilisban diagnosztizáltak nálam 1 gyomortükrözés során refluxot. Azóta szedem a lentébb leírt gyógyszert és lesz majd újratükrözés és lehet műtét is. Nagyon szeretnék meggyógyulni mert sajnos a párom gyomordaganatban halt meg és van 1 kislányunk akit nevelek. Úgy érzem jó kezekben vagyok, de a professzor nagyon rám ilyesztett mert azt mondta daganat előtti állapotban vagyok mert van 1 kis kinövés a gyomromban de időben mentem nincs gond kezelni kell és lehet műteni is, valamint gyomorsérvem is van. Szövetminta negatív, helicobacter negatív. A gyomrom nem fáj, tünetem csak reggeli enyhe torokfájás a savvisszafolyás miatt és volt gombócérzésem is. Főleg idegi állapot miatt van ez úgy érzem. Nem eszem csípőset, savasat nem iszom, ételek változatosak de nem glutén mentesek. Nem reagál rosszul a gyomrom 1 ételre sem. Dohányozni nem dohányzom. Amit kérdeznék: 35 évesen jó néha lazulni, élni pláne ilyen trauma után: néha vannak baráti és családi összejövetelek, lakodalmak stb. Baj-e az ha ilyenkor megiszom némi rövid italt ill. más egyébb italokat? (itt megjegyezném h egyálltalán nem érzem h bántja a gyomromat ha iszom ilyenkor, rövidet szoktam éhgyomorra de utánna mindig eszem) Mennyit ront a helyzeten ha éhgyomorra megiszok 1-2 cent rövidet? Ezen kívül egyálltalán nem iszom csak ilyen alkalmakkor. Savlekötő mellé (tudom az orvosok nem szeretik) ihatok e kizárólag lúgostíó gyógynövény készítményeket, v étrend kiegészítőket?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Nem probléma az eseti, kismértékű alkoholfogyasztás. A savcsökkentő mellé nyugodtan használhat lúgosító készítményeket.

Kérdés: 2015. október 17., 10:50; Megválaszolva: 2015. október 17., 11:31
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Kiújult a reflux
Lyrica jó lehet e
Reflux vagy fekély?
Tisztelt Doktor úr! Epe fájdalommal kerestem fel a belgyógyász, gasztroenterologust magánban a vérvétel és ultrahang lelet alapján refluxra...
Nyitott gyomorszáj?
Hogyan tovább, mit szedjek?
Jo napot Doktor Ur! Az a gondom, hogy már kb 3 hete szedem az emozult. Eleinte szedtem ugy h reggel: 40mg, este 20mg, aztan 40-40 mg.. Nem igazan...