• Lelki okok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        egy kis segítséget szeretnék kérni, olyan problémám van, hogy nem tudok elélvezni a partneremmel a kezdetektől, ami miatt nagyon feszült lettem(mondjuk mindig is az voltam valamennyire, de emiatt még jobban) az ágyban és ez kihat már a merevedésemre is.Pedig a kapcsolatunk elején volt hogy 2-3 órát is szexeltünk, de a részemről akkor is elmaradt a finálé... reggeli merevedésem van, és maszturbálás közben is teljesen jó, egyedül könnyen elélvezek. csak mikor vele vagyok mindig eszembejutnak az eddigi dolgok. nem értem miért van ez pedig nagyon tetszik a lány... nagyon fiatal vagyok(21), ilyenkor még nem szabadna ilyen gondokkal küszködnöm...

        WEBBeteg szakértő válasza a merevedési zavar témában

        Kedves Levélíró!
        A leírtak alapján úgy tűnik, a probléma nem biológiai eredetű, hiszen amikor egyedül vagy, akkor minden rendben megy. Azt nem írtad, hogy mennyi ideje vagytok együtt, illetve, hogyha voltál más lányokkal korábban, akkor velük is hasonló dolgot tapasztaltál-e. Ha csak a jelenlegi partnereddel vannak problémáid, akkor a megoldás valahol kettőtök kapcsolatában keresendő. Nem tudom, milyen a kapcsolatotok, mennyire tudtok beszélgetni mélyebb dolgokról, például a szexről. A „hálószobai események” jól tükrözik a kapcsolati jellegzetességeket. A feszültség, szorongás, megfelelési vágy, korábbi rossz tapasztalatok és teljesítménynyomás mind hathatnak az orgazmusra való késségre. Mivel a kölcsönösen átélt jó szex alapja az őszinteség és a kommunikáció, mindenképpen beszélgessetek a problémáról. Mi a helyzet akkor, amikor a lány manuálisan vagy orálisan elégít ki téged? Ha valamiért a lány jelenléte itt is problémát okoz, akkor először csak próbáljátok meg a dolgot közösen, vagy csak legyen veled, amíg te maszturbálsz. Szex közben pedig első lépésként próbáld meg elfogadni, hogy nem mindig fogsz tudni elélvezni, ne akard görcsösen, és előbb-utóbb jönni fog magától. Szex után pedig, amikor a barátnőd már elélvezett, akkor foglalkozhattok mindketten veled, hiszen fontos, hogy te is átéld az „együttlétetek örömét”, és szex közben, vagy orális kielégítéssel, akár a kezeddel rásegítve is, de elélvezz.
        Minden jót kívánok!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 10:50:27; Megválaszolva: 2010. március 02., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: