Agydaganat, fejfájás és egyéb tünetek

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alábbi tüneteket tapasztaltam magamon az elmúlt hónapokban: -Enyhe fejfájás, talán a fejfájás szó is lehet, hogy erős kifejezés, de érzem, hogy nem 100%-os. Mellette tudok dolgozni, illetve bármi egy elfoglaltságot végezni, de elsősorban a lehetséges kiváltó okok miatt nem hagy nyugodni. Átlagban heti egyszer, havi néhány alkalommal jelentkezik a nap folyamán fokozatosan és közben olyan melegnek érzem a fejemet és a homlokomat. -Napi néhány alkalommal szemhéj rángás, elsősorban a felső, illetve néha egyszerűen nem nyílik ki egyből teljesen. Előzmények: -Miután nem voltam egy fejfájós típus elmentem egy kontrasztos CT-re, ahol még mielőtt megnyugodhattam volna a fejem középvonala körül (ahogy utána olvasgattam ez gondolom a falx cerebrii lehet) enyhe meszesedést lehetett látni (illetve kevés az agyvizem) . Ezt követően egyből elmentem egy MRI vizsgálatra ahol mindent rendben találtak. 8 évvel ezelőtt voltam már egy sima natív CT-n de ott még nem lehetett észlelni ezt a meszesedést, legalábbis nem rögzítették. Biztos van valami oka a megjelenésének, mert az eddig leírtakban elsősorban azok tendenciája zavar, A diagnózis szempontjából esetleg releváns információk: -29 éves eddig egészségesnek hitt férfi vagyok. Alapvetően nem stresszelek és az életmódónban sem történt semmi változás. Véleményem szerint eleget alszok (7-8 óra) és pihenek. Heti 4-5 alkalommal járok edzeni. -Egész nap gép előtt kell dolgoznom (de a fejfájások nem feltételenül kötődnek az ily módon történt munkavégzéshez, mert hétvégén is volt rá példa amikor pedig nem dolgozok és ebből kifolyólag nem ülök annyit a gép előtt) -Gyerek korom óta szemüveges vagyok, de miután távollátó vagyok évek óta nem hordtam napközben szemüveget de így is javult a szemem. Az említett tünetek összessége lehetnek e az MRI-vel még ki nem mutatható alakuló meningióama vagy egy kezdődő epilepszia tünetei? Szemészeti vonatkozása lehet e a leírt problémáknak? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Kalóczkai Andrea válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A falx meszesedés ártatlan állapot általában, bár nőhet belőle meningeoma. Az MRI vizsgálat eredménye alapján megnyugodhat. Ilyenkor 1 év múlva érdemes megismételni a képalkotó vizsgálatot. A fejfájással való összefüggése az eltérésnek nem bizonyitható. Viszont nincs nagyobb baj, az biztos. A fejfájás oka lehet hétköznapi, de lehet szemészeti ok is. A szemhéj rángások arra utalnak, hogy a nyugodt élete ellenére mégis stresszes, csak nem tudja az okát. Epilepsziás rohamra nem utalnak a tünetei.

Kérdés: 2013. február 18., 08:18; Megválaszolva: 2013. február 24., 21:18
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Fejfájás, szemizom rángás
Tisztelt Doktor! Sajnos a lányom a mobilján netezett, aminek nagyon erős a fénye, tiltásom ellenére is folytatta még sötétben is, ekkor még...
Ettől kaphattam agyvérzést?
Tulajdonképpen a dolog a Gyakorikerdesek.hu-val is összefüggésbe hozható, mert az történt, hogy ott az egyik moderátor egy olyan kérdésemet...
Még mindig mellékhatás?
Kedves Doktornő! Nem tudom, hogy mi lehet, de 1-2 hete néha szédülök és nem tudok félóránál többet olvasni mert elfáradok, érzem, hogy...
Fejfájás néhány ember...
Tiszteletem! Párom már évek óta gyakran jelentkező fejfájással küzd.Bizonyos emberek jelenlétében, áruházakban még szédülés is párosul...
Mi lehet a gond?
Üdvözlöm! A kisöcsém nagyon stressz-es, szorong, pánik rohamai szoktak lenni... Mostanában nem túl rózsás a helyzet közte és apukánk között....