• Mitől lehet, hogy sem az orvosi kezelés, sem vény nélküli kúpok, sem a hüvelyzuhany nem segít?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedek fogamzásgátlót, endometriózis-szerű tüneteim miatt kellett felírni. Egy idő után hüvelygombám lett (korábban sosem volt), amivel állandóan orvoshoz jártam, tablettaváltás, kúpok, mindenféle orvosi kezelés gomba ellen, diéta, de semmi nem használt. Aztán rátaláltam a Colpo Cleaner laktózos hüvelyzuhanyra, egy kúpos gombakezelés után ez megszüntette a panaszaim és néhai alkalmazás mellett kb 1 évig nem volt gondom. Azonban most megint úgy előjött egy fertőzés, hogy nem tudok tőle megszabadulni. Először próbáltam gomba elleni kúpot, majd a laktózos irrigálást, de 2 nap múlva megint kijöttek a tünetek. Aztán próbáltam Betadine jódos kúpot, ez mindent elpusztít, de ez is csak 1-2 nap erejéig szüntette meg a tüneteim. Utána mindig hüvelyzuhanyt alkalmaztam, de nem ért semmit, kiújultak a tünetek. Az érdekessége az, hogy míg régebben viszketett, égett, addig most túrós, sűrű és mindenek előtt csípő folyásról van szó, semmi egyéb, és kívülről a nemi szervem is elég piros a hüvelybemenet táján. Egyébként régóta a fogamzásgátló miatt túrós a folyásom, mennyiségileg pedi g nagyon kevés. Próbáltam csak simán hüvelyzuhanyt, hátha rendbeteszi a hüvelyflórát ismét, de ez sem hat, egy hete csinálom, de ha 2 napra abbahagyom, ismét kiújul a csípő folyás. Ön szerint mitől lehet ez és mi lehet a megoldás?

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! Bár elég részletesen leírta a tüneteit, a hüvelygyulladás pontos kórokozóját csak személyes vizsgálat során, esetleg speciális mintavétel segítségével lehet 100%-ban pontosítani és a kezelésről is csak ezután tudok nyilatkozni. Mindenképpen indokolt a vizsgálat! Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán nőgyógyász, drtomosvary.hu
        Szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. szeptember 25., 15:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.