rendszertelen menstruáció

Üdvözlöm! Az idén márciusában erős alhasi fájdalom miatt felkerestem a székesfehérvári nőgyógyászatot ahol nem találtak semmi különöset.azt mondták, hogy szedjek gyulladáscsökkentőt.Ezzel el is múltak az alhasi fájdalmaim, de a menstruációm nem állt helyre.Volt, hogy késett max 1 hetet, de volt olyan hogy 1 héttel hamarabb jött meg a menstruációm. Augusztusban viszonylag rendes időben megjött a menstruációm és azóta szinte folyamatosan meg is van.Általában 5 nap marad ki a két vérzés között.Vagyis inkább egy hónapban egyszer rendes menstruációm van a többi pedig csak pecsételő, olyan, mint ha a vizeletem lenne véres.Szeptemberben felkerestem a nőgyógyászom aki rákszűrést végzett aminek az eredménye P3 lett.ekkor csinált egy HPV tesztet is aminek az eredménye magas kockázatú lett.Erre kaptam immunerősítő gyógyszert amit 6 hónapig kell szednem.Csinált még az orvosom hormon vizsgálatot is, de az negatív lett. Most a múlt héten szombaton múlt el a 6 napos pecsételő vérzésem és tegnap ismét elkezdődött, de csak pecsételve.Én arra gondoltam, hogy ez már nem is nőgyógyászati gond, hanem urológiai és a vizeletem véres.Sűrűn kell mennem pisilni és sokat is pisilek annak ellenére, hogy nem iszok olyan nagyon sokat, sajnos a napi 2 litert sem. Az lenne a kérdésem, hogy a sűrű, pecsételő vérzéseket okozhatja-e hugyuti gond vagy csak nőgyógyászati esetleg a magas kockázatú HPV vírus.Nagyon félek a daganattól, mert édesanyámnak ebben a korban volt mellrákja, de ő meggyógyult. Mammográfián júniusban voltam, semmit nem találtak. Az orvos azt javasolta, hogy ezt a vérzést 6 hónap múlva fogamzásgátlóval beállítja, de lehet, hogy nem is menstruációs vérzés.Nagyon aggódom és tanácstalan vagyok. Várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászati kérdés témában

Rendelllenes vérzést kezelni kell. Azt, hogy gyakori a vizelet, ennek oka gyulladás is lehet, mely összefügghet a kismedencei gyulladással, barnás vérzéssel is járhat.Hormonális oka is lehet a problémának.

Nőgyógyászati, esetleg urológia vizsgálat szükséges.gyógyszeres kezeléssel a probléma rendezhető.

Kérdés: 2011. december 01., 19:36; Megválaszolva: 2011. december 07., 14:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati kérdés
Kedves Doktok Úr/Nő! Hosszú ideje rendszeres folyásom van. A ciklustól függően eltérő színű, szagú, állagú, és tudom, hogy ez még...
Duphaston szedése
T. Doktor úr, Mensi helyett barnázásom volt. Ez után volt 2 halvány poz.tesztem. Majd 2 nap múlva negativ tesztem lett ez még mindig csak a 4....
Titokzatos betegség
Tisztelt Doktornő! Legalább 30 éve visszatérő panaszomra keresek választ. Régebben havonta, -kéthavonta jelentkeztek a tünetek, melyek általában...
Méhgyulladás és kontroll
Tisztelt Doktor Úr! Két kérdésem lenne. 1. Kb. 2 hete volt diagnosztikus HSK-m. Utána 1 napig 37.8-as hőm és kevéske vérzésem volt. Azóta néha...
bizonytalanság
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A bőrproblémáim miatt felkerestem a nőgyógyászom, aki hormonvizsgálatra küldött a ciklusom 22. napján, aminek az...