méhrák

Olyan tüneteket észlelek, hogy nem rendszeres a menstruációm, fel vagyok puffadva, a terhességi teszt negatív, viszont édesanyámat 17 évvel ezelött méhrákkal műtötték és már másra nem nagyon tudok gondolni, mint arra hogy esetleg nekem is az a bajom. Ez öröklődhet? 12 éve cukorbeteg vagyok, és engem 9 éve condilomás szemölccel műtöttek, amit a HPV vírus okoz... Ha valami gond van azt a hüvely ultrahang kimutatja? Mert hétfőn megyek, csak addig hátha tudnak valamit mondani. Köszönöm

Dr. Csuth Ágnes válasza nőgyógyászati kérdés témában

Kedves Kérdező!

A problémájának számos szervi és funkcionális oka is lehet, de korai lenne még egyből rosszindulatú betegségre gondolni. Nagyon helyesen teszi, hogy bejelentkezett a nőgyógyászati vizsgálatra, hiszen akár egy petefészek ciszta is okozhat ilyet. Gyakorlott vizsgáló esetében a hüvelyi fizikális és ultrahangvizsgálat elegendő alapvizsgálatok a nőgyógyászati ok kiszűrésére.

Kérdés: 2011. április 07., 20:25; Megválaszolva: 2011. április 09., 09:58

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Nőgyógyászati kérdés
Kedves Doktok Úr/Nő! Hosszú ideje rendszeres folyásom van. A ciklustól függően eltérő színű, szagú, állagú, és tudom, hogy ez még...
rendszertelen menstruáció
Üdvözlöm! Az idén márciusában erős alhasi fájdalom miatt felkerestem a székesfehérvári nőgyógyászatot ahol nem találtak semmi...
Duphaston szedése
T. Doktor úr, Mensi helyett barnázásom volt. Ez után volt 2 halvány poz.tesztem. Majd 2 nap múlva negativ tesztem lett ez még mindig csak a 4....
Titokzatos betegség
Tisztelt Doktornő! Legalább 30 éve visszatérő panaszomra keresek választ. Régebben havonta, -kéthavonta jelentkeztek a tünetek, melyek általában...
Méhgyulladás és kontroll
Tisztelt Doktor Úr! Két kérdésem lenne. 1. Kb. 2 hete volt diagnosztikus HSK-m. Utána 1 napig 37.8-as hőm és kevéske vérzésem volt. Azóta néha...