lehetséges- e?

Tisztelt Dr. Deli Tamás! Előző levelemben írtam, hogy tavaly volt 1 terhesség megszakításom kromoszóma rendellenesség miatt. Most már biztos, hogy terhes vagyok, legalábbis 2 pozitív teszten vagyok túl. Mint írtam Önnek, influenza és tüdőgyulladás gyanú miatt antibiotikumokat szedtem, amit nem írtam meg Önnek, hogy mit. Tehát Zinnat 500 mg. 2x1, Tamiflu 75 mg. 2x1, és köptetőt 3x1- et, valamint egy tüdő röntgen. Ezek ismeretében kérdezném ismét Öntől, hogy lehetséges az, miszerint NEM sérült a magzat, és nyugodtan kihordhatom? Vagy a terhesség megszakítást kell választanom? Az orvosom szerint nem valószínű, hogy károsodott a magzat, a neten is hasonlóakat olvastam, de kíváncsi lennék az Ön véleményére is! Nagyon aggódom! Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Patakiné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség témában

Kedves Patakiné!

Sem a szedett gyógyszerek, sem a mellkas röntgen nem indokolja a terhesség megszakítását és nem fokozza a magzati rendellenességek kockázatát az átlagos, minden terhességre fennálló 3% fölé. Legyen nyugodt!

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 27., 17:17; Megválaszolva: 2011. március 06., 10:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
11 napja késik a menstruációm
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Terhesség