fájdalmas szex

Jó napot kívánok! Lassan 3 éve, hogy a barátommal együtt vagyunk. Folyamatosan jó volt és gyakori a szexuális együttlétünk. Tavasztól (fél éve) fájdalmas a szex. Mivel úgy éreztem nem tudunk együtt segíteni rajta, elmentem orvoshoz, mindenfajta vizsgálatot elvégzett, minden negatív volt. Régen volt hüvelygyulladásom, candida gombám, tudom milyen fájdalmakkal, tünetekkel jár, de a mostani érzés új számomra. Gondoltam azért van, mert baráti úton kaptam fogamzásgátlót, de rendes csomagolásba, gyógyszergyárból, leváltottam a gyógyszert, ugyanarra a fajtára, de patikából. Használtunk sikosítót, előjáték is megfelelő és nem tudom mit tehetnék még, hogy ne fájjon. A hüvelyem fáj, ahogy a párom belémszeretne hatolni, az elülső rész. Szeretjük egymást, viszont már odzkodom a szeretkezéstől, mert nem szeretnék újabb csalódást, újabb fájdalmat. A párom kitart mellettem, nagyon szeretjük egymást, viszont a boldog párkapcsolatnak része a kiegyensúlyozott, kellemes szexuális viszony.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fájdalmas szex témában

Tisztelt Kérdező!

A hüvely és gát izmainak görcsös megfeszülése (vaginismus) illetve a fájdalmas, nehezített közösülés (dyspareunia) az, amivel az Ön esetében szemben állunk. Ezeknek testi és lelki okai lehetnek.

A testi okok valamelyikének fennállása a a kezelést is meghatározza, ezek felderítéséhez mindenképpen nőgyógyászati vizsgálat szükséges. Ilyen lehetséges okok: hüvelyi vagy szeméremtesti gyulladás (gomba ellenes szer vagy antibiotikus kezelés szükséges) ; hüvelyi vagy szeméremtesti allergia (pl. óvszerre) ; a hüvely szárazsága nem elegendő ösztrogén (nem megfelelő fogamzásgátló használata, változókor, szülés utáni állapot) vagy nem megfelelő nedvesedés (nem kielégítő előjáték - síkosító segíthet) miatt; hüvely veleszületett vagy szerzett szűkülete (pl. szülést utáni gátvarrás vagy egyéb műtét, sérülés miatt) ; endometriosis, petefészekciszta, kismedencei gyulladást vagy műtétet követő összenövések.

A lelki ok gyakran korai negatív szexuális élményre, fájdalomra, a szüzesség elvesztésétől való félelemre, a teherbe eséstől való félelemre stb. vezethető vissza, mely első lépésben a partnerrel való őszinte beszélgetéssel, második lépésben pedig szakember segítségével (pszichoterapeuta vagy szexuálterapeuta) oldható meg.

Javaslok tehát egy a fenti testi okok felderítésére irányuló alapos nőgyógyászati vizsgálatot, ha az negatív eredménnyel zárul, az esetleges lelki okokat kell őszintén átgondolniuk, átbeszélniük.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 18., 16:56; Megválaszolva: 2010. december 30., 17:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma