Egy betegség.

Tisztelt Dr.nő! Én tavaj augusztusba szültem meg az első gyermekemet, 8 hónapig szoptattam őt. A szoptatás befejezése óta folyamatosan torokgyulladással kezelnekEz váltakozik hól torok hól arcüreg gyulladás hól hörgő gyulladás.. Antibiotikumokkal kezeltek de ahogy abahagytam 2-3 nap és újra fájt a torkom.Ezt követően a nemi szervemre kiütött egy szőrtüsző gyulladás.Én azt lekezeltem de pár napon belül több és több lett rajtam. Megállapították az illetékes orvos, hogy ez egy herpesz.Soha nem volr rajtam sehól herpesz! Kérdezném, hogy ez mitől lett nekem? Mível ez egy nemi betegség bevallom, hogy nornális házasságban élek és teljesen megbízom a férjembe tehát nem szedhettük össze sehonan. A következő kérdésem az lenne, hogy ez állítolag kiujulhat 6 hónap útán. Mit kell tennem, hogy ez nehogy kiujujjon? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza nemi fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

A nemi szervi herpeszt szexuális úton lehet elkapni, esetleg korábbi kapcsolatuk során kaphatta el akár Ön, akár a párja, és csak most jelentkezett. A kiújulás bármikor lehet, ha gyakran jelentkezik, tartós, ún. szuppresszív vírusellenes gyógyszerszedéssel (pl. aciklovir stb.) lehet a betegség jelentkezésének gyakoriságát csökkenteni.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. november 07., 21:15; Megválaszolva: 2010. november 14., 22:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Bakteriália fertőzés?
Jó napot! Márciusban elkaptam egy mandulagyulladást, legyengültem, aztán előjött herpesz a nemi tájékon, ezt Richtofit géllel és egy vény nélüli...
Nemi szerven keletkezett herpesz után
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. egy hete nemi herpeszt diagnosztizált a nőgyógyászom. Írt fel Isoprinosine-t illetve krémet. Szerencsére a herpesz...
Kinövés a hüvely nyílásánál
Tisztelt doktornő! Megköszönném előző kérdésemre adott gyors válaszát! Most egy újabb problémával kapcsolatban szeretném kérni...
Enterococcus faecalis
Tisztelt Doktor Úr! Férjemnek közel fél éve van Enterococcus faecalis baktérium a húgycső kenetében. Már három féle antibiotikumos kúrát...
Mitől lehet?
Tisztelt Dr. úr / nő, 19éves egyetemista fiú vagyok, barátnőmmel fél éve vagyunk együtt és pettingelünk. Azonban mikor orálisan kényeztettem...