HPV 16-konizáció? Milyen veszélyei lehetnek ennek a beavatkozásnak?

Tisztelt Doktornő! Pécsi, 27 éves, még nem szült nő vagyok. HPV tipizálás után kiderült, hogy 16-os genotípusú HPV-m van. Idén kétszer fagyasztottak méhszájsebem miatt, ami szerencsére majdnem teljesen elmúlt.Sajnos a folyásom nem múlt el, a citológia nem mutatott ki semmilyen eredetű fertőzést, sem baktériumot.Sem a betadine, sem a klion nem használt. (Elég régóta fennáll ez az állapot.) A nőgyógyászom fagyasztást javasol, ezután pedig egy újabb HPV tesztet csináltatnánk. Ha ez ismét ezt a típust mutatná ki, fagyasztás után is, akkor konizációt javasol. Tartok ettől a beavatkozástól, mivel a későbbiekben szeretnék majd szülni. Érdeklődnék, hogy 1. Milyen veszélyei lehetnek ennek a beavatkozásnak? 2.Hogy zajlik ez a beavatkozás? 3. A méhszáj nem fog megsérülni, ami miatt nem lehet majd kihordani a terhességet? Sajnos ettől tartok leginkább. 4.Ön szerint a gyógyszeres kezelés nem lenne elég? Sajnos a barátomnál 66 -os típusú HPV-t találtak, amit szerintem én adtam át neki. Elnézést ha feltartottam. Válaszát várva és előre is megköszönve. Üdvözlettel: R.Viktória Pécs

Dr. Boros Miklós válasza HPV fertőzés témában

Kedves Kérdező! Hallgasson a nőgyógyászára. A conisatiótól nem kell félni, műtét után szülhet.

Kérdés: 2010. július 26., 11:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 15:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV 16 pozitív
Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy ezelőtt 12 évvel volt egy HPV szűrésen pozitív eredményem, ami után felvettem az akkor adható 5...
A barátomnál kiderült, hogy HPV...
Tisztelt Doktor Úr! A barátomnál kiderült, hogy HPV fertőzése van. Én magamon nem találtam és nem tapasztaltam elváltozásokat. Nőgyógyászati...
HPV megbetegedés - elkaphattam?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy párommal évek óta (8 éve) együtt vagyunk, nálam tipizálták a HPV-t (16, 31, 66) , neki...
HPV-s a férjem
Tisztelt doktor, a nevem Ildiko es 49 eves vagyok, nemreg (szeptember vegen) a ferjem analizist csinalt es az eredmeny kimutatta, hogy hvp virussa van (16...
Human Papiloma Virus
Kedvs Doki, Nem reg nogyogyasznal jartam, aki megallapitotta, hogy Hpv-m van es az lenne a kerdesem, hogy furodhetunk-e egyutt a parommal vagy vizben is...