HPV fertőzés férfiaknál

Tisztelt Doktor Úr! Múlt hét végén egy legénybúcsúban voltam, ahol tulságosan jó hangulat volt. Megesett, h a végén a meghivott "rosszlány", (aki ki tudja hány 100 férfival volt már..) alsónemű nélkül, a lábamra ülve kézzel kielégitett, alaposan megmasszirozott mindenütt. Orális szex, nemi aktus, csók nem volt, csak masszázs. Aznap viszont leégett a hátam a medencénél, igy lehettek ott is rajtam hámsérülések. Aggodom, h elkaphattam-e hpv-t? Egyéb, nemi betegség tudtommal nem terjed aktus és orális szex nélkül… Kérdésem, amiben segitségét kérném: – elkaphattam- e ily módon valamit? – ha igen, mikor érdemes elmennem egy hpv szűrésre. (nem szeretném a barátnőmnek továbbadni) ., mikor már biztonsággal kimutatható az esetleges fertőzés. …gondolom hámkefe, + pcr vizsgálat - mennyi idő után mutatható kia fertőzés, kell még várnom a szűrés előtt? – a hátamon keresztül is elkaphattam? Az ő alsóneműje a hátam alatt volt… – ha fertőzött lettem, és azóta barátnőmmel nem történt nemi együttlét, már továbbadhattam neki? – barátnőm bölcsődés kislánya elkaphatja tőlem, ha a bőrömhöz ér, lábamon ül, stb, – milyen szakembert keressek fel: nőgyógyász vagy urológust érdemes férfiak esetén? Köszönöm előre is. segitségét. Tisztelettel. N.R.

Dr. Kiss György válasza HPV fertőzés témában

Tisztelt Kérdezőm!

Köszönöm levelét. A HPV fertőzés váladék utján is terjed és a hámon létrejövő mikrosérüléseken keresztül kerülhet a virus a szervezetbe.

HPV szürésre mielőbb érdemes elmennie és ennek eredményének birtokában megbeszélni a történteket barátnőjével.

A biztonság kedvéért aktus alkalmával már most gumi óvszert ajánlatos használni.

A kislány veszélyeztetettsége az Őn által emlitett esetekben nagymértékben kizárható.

Ha a háton nem volt sérülés a leirt fehérnemü kontaktus során HPV érintettség létrejöttének veszélye szintén kizárható.

A PCR vizsgálat ideje kb. 7-10 munkanap.

HPV védőoltás is létezik és férfiaknak is érdemes élni ezzel a lehetőséggel. A már meglevő HPV fertőzést már nem befolyásolja, de fiatal emberről lévén szó, a jövőbeni HPV fertőzések ellen már védelmet kaphat.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: első kérdését nem kerültem meg, de erre korrekt választ adni nagyon nehéz lenne.

Megértését köszönöm.

Kérdés: 2018. augusztus 22., 09:51; Megválaszolva: 2018. augusztus 23., 09:14
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Tesztoszteronszint, laboreredmény
Nemi betegség
Parkapcsolati problema
Herpesz fertőzés
Tisztelt Doktor úr. A párom orális szexben részesített, ami kb 15-25 másodpercig tartott csak, mert rádöbbentünk (sajnos előtte a vágy hevében...
Mikorra várható a menstruációm?
Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Most kezdtem el január 3.-án(a menstruàcióm 5.napján) szedni először a Lindynette 75/20 mg fogamzásgátlót....