• HPV fertőzés férfiaknál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Múlt hét végén egy legénybúcsúban voltam, ahol tulságosan jó hangulat volt. Megesett, h a végén a meghivott "rosszlány", (aki ki tudja hány 100 férfival volt már..) alsónemű nélkül, a lábamra ülve kézzel kielégitett, alaposan megmasszirozott mindenütt. Orális szex, nemi aktus, csók nem volt, csak masszázs. Aznap viszont leégett a hátam a medencénél, igy lehettek ott is rajtam hámsérülések. Aggodom, h elkaphattam-e hpv-t? Egyéb, nemi betegség tudtommal nem terjed aktus és orális szex nélkül… Kérdésem, amiben segitségét kérném: – elkaphattam- e ily módon valamit? – ha igen, mikor érdemes elmennem egy hpv szűrésre. (nem szeretném a barátnőmnek továbbadni)., mikor már biztonsággal kimutatható az esetleges fertőzés. …gondolom hámkefe, + pcr vizsgálat - mennyi idő után mutatható kia fertőzés, kell még várnom a szűrés előtt? – a hátamon keresztül is elkaphattam? Az ő alsóneműje a hátam alatt volt… – ha fertőzött lettem, és azóta barátnőmmel nem történt nemi együttlét, már továbbadhattam neki? – barátnőm bölcsődés kislánya elkaphatja tőlem, ha a bőrömhöz ér, lábamon ül, stb, – milyen szakembert keressek fel: nőgyógyász vagy urológust érdemes férfiak esetén? Köszönöm előre is. segitségét. Tisztelettel. N.R.

        Dr. Kiss György válasza a HPV fertőzés témában

        Tisztelt Kérdezőm! Köszönöm levelét. A HPV fertőzés váladék utján is terjed és a hámon létrejövő mikrosérüléseken keresztül kerülhet a virus a szervezetbe. HPV szürésre mielőbb érdemes elmennie és ennek eredményének birtokában megbeszélni a történteket barátnőjével. A biztonság kedvéért aktus alkalmával már most gumi óvszert ajánlatos használni. A kislány veszélyeztetettsége az Őn által emlitett esetekben nagymértékben kizárható. Ha a háton nem volt sérülés a leirt fehérnemü kontaktus során HPV érintettség létrejöttének veszélye szintén kizárható. A PCR vizsgálat ideje kb. 7-10 munkanap. HPV védőoltás is létezik és férfiaknak is érdemes élni ezzel a lehetőséggel. A már meglevő HPV fertőzést már nem befolyásolja, de fiatal emberről lévén szó, a jövőbeni HPV fertőzések ellen már védelmet kaphat. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: első kérdését nem kerültem meg, de erre korrekt választ adni nagyon nehéz lenne. Megértését köszönöm.


        Kérdés: 2018. augusztus 22., 09:51; Megválaszolva: 2018. augusztus 23., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azzal kapcsolatban kérném a segítségét, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a páromnak túl nagy a pénisze? A hossza is, de elsősorban a vastagsága okozza a problémát. Merev állapotban elég nehézkessé válik a...
        Egyszerűen nem érzek semmit szeretkezés közben. Nagyon szeretem imádom a párom, és nem görcsölok rá, mert külön lakunk és nem zavar senki és egyszerűen akkor se érzek semmit csak azt hogy ki be megy. Előtte is voltam fiúval de vele se...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő, évek óta szedem a Dienille fogamzásgátló tablettát. Legutóbbi levél szedésénél a második héten kihagytam az egyik nap a tabletta bevételét, amit másnap pótoltam, de nem két szemet vettem be hanem csak egyet. Miután...
        Tisztelt Szakértő! Egy kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Párommal még viszonylag friss a kapcsolatunk és sok mindent kipróbálunk szexuális téren is. A minap vibrátor hiányában alapozós hosszúkás tubust használtunk ami műanyagból...
        Szép estét! Azt szeretném mondani hogy hormonzavaral küszködök és rendszertelen a menstruációm is! Lenne egy kérdésem is! Párommal szexuális életet élünk és több hónapja így vagyunk és egyátalán nem tudok átélni semmit! És engem...
        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Barátnőmmel tegnap együtt voltunk. Petting során ondóváladék került a kezemre. Az elkövetkező 2-2,5 órában kb. 5-ször megmostam a kezemet, többször megtöröltem. A 2,5 óra után hozzáértem a vaginájához. A...