HPV 16 pozitív

Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy ezelőtt 12 évvel volt egy HPV szűrésen pozitív eredményem, ami után felvettem az akkor adható 5 komponensű oltásokat (3 db) , majd rendszeresen jártam kontrollra és minden rendben volt negatív leleteim voltak. A legfrissebb szűrésen, ami 2 hete készült megint pozitív eredményt kaptam, és konkrétan meg van jelölve, hogy HPV 16. Ezek után azt a tanácsot kaptam, hogy vegyem fel a legújabb 7 komponensű oltásokat és a férjem is vegye fel őket. Az oltások felvétele nem kérdés számomra. A kérdésem annyi lenne, hogy kell-e aggódnom, illetve lehet-e még kisbabánk a férjemmel, vagy így már ne is tervezzük? Megmondom őszintén, hogy nagyon megrémültem az eredménytől. Nagyon köszönöm a válaszát!

Dr. Farkas Ágnes válasza HPV fertőzés témában

Kedves Hölgyem!

A HPV pozitivitás nem befolyásolja a gyermekvállalást, ha egyébként egészségesek.

Az ismételt védőoltások helyett lehet, hogy jobban járna, ha megpróbálná a Papilocare nevű készítményt, melynek külföldön van férfiaknak is alkalmazható verziója, amit meg lehet rendelni. Ha a rákszűrés negatív, egyáltalán semmi oka az aggodalomra, jó esélye van arra is, hogy fél év múlva már nem lesz a vírus jelen a szervezetében.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. május 03., 17:27; Megválaszolva: 2022. május 18., 01:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
A barátomnál kiderült, hogy HPV...
Tisztelt Doktor Úr! A barátomnál kiderült, hogy HPV fertőzése van. Én magamon nem találtam és nem tapasztaltam elváltozásokat. Nőgyógyászati...
HPV megbetegedés - elkaphattam?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy párommal évek óta (8 éve) együtt vagyunk, nálam tipizálták a HPV-t (16, 31, 66) , neki...
HPV-s a férjem
Tisztelt doktor, a nevem Ildiko es 49 eves vagyok, nemreg (szeptember vegen) a ferjem analizist csinalt es az eredmeny kimutatta, hogy hvp virussa van (16...
Human Papiloma Virus
Kedvs Doki, Nem reg nogyogyasznal jartam, aki megallapitotta, hogy Hpv-m van es az lenne a kerdesem, hogy furodhetunk-e egyutt a parommal vagy vizben is...
HPV 16-konizáció? Milyen veszélyei...
Tisztelt Doktornő! Pécsi, 27 éves, még nem szült nő vagyok. HPV tipizálás után kiderült, hogy 16-os genotípusú HPV-m van. Idén kétszer...