• Hpv fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok Doktor úr!Nem is tudom hogy kezdjem.Oktoberben voltam rakszuresen, novemberben meg jött az eredmény P3 lett sajnos.Es 3 hónap mÚlva Újra le veszik.El küldtek hpv tesztre magán orvoshoz. Januárra kaptam időpontot.Ott le vették a mintát ki derült közben hogy terhes vagyok.Sajnos a terhesség megszakĂ­tás mellett döntöttem. Dr.nő Ă­rt fel Papilocare hüvelygélt megelozni vagy ha esetleg pozitĂ­v lenne az eredmény.21 napig mondta hogy használjam de ugye akkor nemtudtuk az eredményt.Csutortokon voltam terhesség megszakĂ­táson,és az nap meg jött az eredmény is pozitĂ­v lett.Nagyon félek.Soga nem volt ilyen problémám.Az lenne a kérdésem hogy hüvelygélt lehet a mütéttől függetlenül használni.? És hogy mennyi ideig.? Es hogy a műtét miatt mikor kell vissza mennem? Köszönöm szépen előre is a választ.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hpv témában

        Kedves Kérdező! Sok mindent másképpen lehetett volna csinálni. A HPV gyakori diagnózis, még magas kockázatú típus esetén is ki lehetett volna hordani a terhességet és szülés után rendezni a kérdést. A gélt amíg vérezget még a műtéttől. csak annak megszűnte után használja, elég a 21 nap, de a méhszáj rendbehozása idővel, esetleg ismételt kenet és tipizálás után még szükséges.


        Kérdés: 2020. január 25., 08:13; Megválaszolva: 2020. január 31., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: