Menstruációs zavar, HPV, fogamzásgáló

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves koromban kezdődött először a menstruációs zavar. Akkor csináltak hormonvizsgálatot és egyéb vizsgálatokat, de csak egy kevés vashiányom volt. A nőgyógyászom felírt fogamzásgátlót, amit 7 évig folyamatosan szedtem. Amikor abbahagytam minden rendben volt körülbelül 1 évig, azután kezdődött újra.Ismét elmentem orvoshoz, de újra fogamzásgátlót akart felírni. Abban az évben diagnosztizáltak HPV-t nálam és nem láttam jónak a fogamzásgátló elkezdését.Félévente jártam ezután rákszűrésre, de mindig P2 volt az eredmény.Tavaly mondta a nőgyógyászom, hogy elég újra évente rákszűrésre járnom.Egy fél évig szedtem megint fogamzásgátlót, de három hónapja újra a 15. és 20. napok között jön meg és 10 napig tart. A kérdésem az, hogy ha a hormonvizsgálataim rendben vannak, tényleg nincs más módja a menstruáció beállításának, csak a fogamzásgátló szedése?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menses zavar témában

Tisztelt Kérdező!

A hormonális fogamzásgátló szedéssel lehet legkönnyebben a ciklus szabályozás.

Természetesen ez csak abban az időben amikor nem kíván gyermeket.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. április 01., 12:35; Megválaszolva: 2015. április 03., 12:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...