Operáció után...

Tisztelt Doktor Úr. 4 hónapja volt egy operációm, ugyanis 7 cm-es ciszta volt a bal petefészkemen. A műtét jól sikerült, nem volt semmilyen probléma, utána pedig voltam ultrahang vizsgálatra és ott is azt mondták hogy minden rendben. Azért írok önnek, mert még mindig fáj naponta az a petefészkem, amelyiket operálták, az orvos azt mondta, hogy kb 3 hónapig fog fájni, de az időváltozást is megérzi. Normális az, ha még 4 hónap után is fáj a petefészkem? Valamint felírtak egy Regulon nevű fogamzásgátlót, és azt mondta az orvos, hogy 3-6 hónapig szedjem. Ön szerint meddig kell szednem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Műtét utáni fájdalom témában

Kedves Kérdező! Ha a Regulon csökkenti panaszait és a korszerű, biztonságos fogamzásgátlás is jól jön, a gyógyszer évekig szedhető az előírt havi mennyiségben. Ajánlott 3 havonta egyenlőre egy hüvelyi ellenőrző ultrahangos vizsgálat is. Maradék panaszait jól csillapítaná a fájósabb napokon egy úgynevezett "nem szteroid lobcsökkentő" gyógyszer, például az Apranax tabletta, napi 2x1 adagban néhány napig. Fel kell íratni.

Kérdés: 2015. március 31., 20:01; Megválaszolva: 2015. április 01., 16:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés