Fogamzásgátlás

Tisztelt Doktor Úr! Két éve szedem a Symicia fogamzásgátlót. A legutóbbi tablettamentes időszakom azonban 7 nap helyett 8 lett, ugyanis elfelejtettem bevenni a 8. napon az új levél első tablettáját. A 9. napon kezdtem el az új levél szedését. Ez okoz valamilyen problémát a menstruálásommal kapcsolatban? Esetleg egy nappal később fog majd megjönni a vérzés? Csökkent esetleg a védelem? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező!

Valószinü semmi probléma nem lesz.

A tablettákkal egy mesterséges hormonszintet hoznak létre a vérben.

Ez megakadályozza, hogy a petefészekben petesejt termelődjön. Nincs petesejt, igy nincs terhesség sem. Ez a fogamzásgátlás lényege.

De: ebből érthető, ha valami ok miatt a vérben csökken a hormonszint

- pár napos tabletta kihagyás

-nem azonos időben szedett tabletta

-hányás, hasmenés

-gyógyszerek miatt

akkor jobb odafigyelni az aktusra és nem árt 2-3-4 napig gumit használni!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 18., 21:07; Megválaszolva: 2015. március 19., 09:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...