Vérzészavar, terhesség?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több éve Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, azonban múlt hónapban külföldi tartózkodásom alkalmával nem tudtam beszerezni, így ki kellett hagynom egy hónapot. (Utolsó menstruációm március 19-én volt.) Ennek köszönhetően óvszerre védekeztem párommal való együttlétem során, ami elszakadt. Bár még időben észrevettük, másnap Escapella-t írt fel az orvosom. Egy hétre rá vérzést tapasztaltam (ami aktuálisnak tűnt, így nem ijedtem meg) és az orvosom tanácsára újra elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. A vérzés másnapra barna folyássá módosult, harmadnapra pedig megszűnt. A gyógyszert továbbra is szedem (már 4. napja), nehogy még jobban összezavarjam a hormonháztartásomat. Nem tudom, hogy jól tettem-e vagy ezzel még nagyobb káoszt idéztem elő? Előfordulhat ilyen rövid idejű vérzés? És ebben az esetben még fennállhat egy esetleges terhesség veszélye? A válaszokat előre is köszönöm! Tisztelettel: Anett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a vérzészavar témában

Tisztelt Kérdező! Nagyon jól tette, amit tett. Nem valószínű, hogy teherbe esett volna. A biztonság kedvéért csináljon két hét múlva egy terhességi vizelettesztet! Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 22., 08:37; Megválaszolva: 2014. április 23., 11:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet