ciklus hosszának vátozása

Tisztelt Doktor Úr! 2. gyermeket szeretnénk, 3 éve. 43 éves vagyok, és semmiféle korábbi terhességem vagy nőgyógy. műtétem nem volt. A vizsgálatok alapján a női hormonjaim rendben vannak, látszólag nincs oka a meddőségnek. Azonban mióta szültem azt tapasztalom, hogy a ciklusom hosszabbodik, és a vérzéses napok száma csökken. Vagyis a korábban 24 napos ciklusom először 26 napos lett, majd már 2 alkalommal 28 (amikor is a vérzéses napok száma 2-2, 5 napra rövidült, a korábbi 4-ről) . Ez vajon azt jelenti, hogy a változókorba léptem? Vagy egyéb nem női hormonok vizsgálatára volna szükség? Az orvosom szerint csak túl aggódom a dolgot. Volt pajzsmirigy túlműködésem 2005-ben, amire 1 évig szedtem gyógyszert, azóta semmi probléma nem látszik a vérvételek alapján. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Dr. Törő Bálint válasza megváltozott ciklus témában

Tisztelt Asszonyom!

Nincs jelentősége, hogy menstruációs ciklusai pár napot meghosszabbodtak. Úgy értettem hogy 3 éve nem esik teherbe. Ez mindenképp szükségessé teszi, hogy jelentkezzen egy meddőségi vizsgálatra.

Önmagában a 43 év nem indokolja a teherbe esés hiányát. Lehet az ok peteérési zavar, de lehet a méhben lévő jóindulatú daganat is és még számtalan ok a meddőség okozója.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. április 08., 14:31; Megválaszolva: 2013. április 10., 11:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Megváltozott ciklus
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Idén tavasszal, pontosan márciusban hagytam abba, az akkor 1, 5 éves kisfiam szoptatását, mert a tejem eléggé elapadt....
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény