magas FSH ertek 34 evesen

Rendszertelen ciklus es nyolc honap sikeretelenseg miatt ciklusdiagnosztikan veszek reszt, a harmadik napi ertekeim a kovetkezo lettek: lh 9, progeszteron 0.8, prolaktin 187, estridol <70, tsh 2.2, fsh 29. Hba1c ertek 5.9. A 13. napi UH vizsgalaton a jobb oldali petefeszek ures, a bal oldaliban egy db 8 mm tuszo, mehnyalkahartya 5.6 mm. Szeretnem megtudni, hogy van ra esely, hogy ilyen ertekek mellett gyogyszeres kezeles nelkul teherbe essek? A kovetkezo honapban javulhatnak ezek az ertekek maguktok, vagy mindenkeppen stimulalasra lesz szuksegem? A kicsit emelkedett cukor okozhat ilyen szintu mukodesi zavart? On szerint van ertelme varni meg 1-2 honapot, vagy mihamarabb erdemes megkezdeni a kezelest? Koszonettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza FSH témában

A ciklus 21-23.napján elvégzett hormon vizsgálat /Prolaktin, Progeszteron/is szükséges lenne, ez a peteérést jelzi.

Az ultrahang vizsgálat alapján feltételezhető, mivel peteérésre alkalmas tüsző nem alakult ki, gyógyszeres kezelésre van szükség.

A várakozásnak értelme nincs.

Kérdés: 2012. június 10., 15:18; Megválaszolva: 2012. június 12., 22:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
hormonlelet
Tisztelt Dr Úr! 32 éves vagyok és már van egy gyermekem, aki bő fél év után jött össze természetes úton. Most 2, 5 éves. Szeretnénk kistesót...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés