Hormonszint

Tisztelt Doktorúr, meddőségi vizsgálatok keretében megkaptam a 3. és a 21. napi hormonvizsgálat eredményeit. A határértékeket figyelembe véve nagyjából minden hormon értéke megfelelőkivéve az FSH szintjét, amit magasnak vélek. Második alkalommal is megismételték a vizsgálatot, de most még magasabb. Az Ön véleménye szerint ez az érték hozzájárulhat ahhoz, hogy eddig nem sikerült teherbe esnem? (Egy éve próbálkozunk, most kezdtük el a vizsgálatokat, a problémák kizárása érdekében.) Az értékek: 3. nap, 1. alkalommal: LH: 7, 55 FSH: 21, 63 PROLAKTIN: 14, 39 TESTOSTERON: 0, 45 ESTRADIOL: 24, 79 CORTISOL: 169, 26 PROGESTERON: 0, 26 21. nap: PROGESTERON: 14, 51 3. nap, 2. alkalommal: LH: 10, 09 FSH: 26, 09 Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Erzsébet

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza FSH témában

Kedves Erzsébet!

Amennyiben nincs megfelelő peteérése (21. napi progeszteronja is alacsonyabb) úgy csökkent a teherbeesés esélye. Az FSH értéke a petefészek csökkent működésére utal, minél előbb legyen kedves meddőségi centrumban jelentkezni konzultációra.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. október 27., 17:34; Megválaszolva: 2014. november 07., 13:42
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Hormonpanel-teherbeesés
Magas FSH
Tisztelt Doktor Úr! 31 éves vagyok, egy éve próbálok teherbe esni, sajnos sikertelenül. Eddig két 3. napi hormonvizsgálat készült, az első tavaly...
Laborlelet kiértékelés
Tisztelt Cím! Az alábbi laborleletem értékei alapján azt szeretném tudni, hogy van-e esélyem a terhességre. 41 éves vagyok, minden hónapban...
Lehetek terhes?
Meddőségi problémák