• progeszteron hormon értéke

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Férjemmel babát szeretnénk, már lassan egy éve próbálkozunk. Mivel menszes előtt napokig barna pecsételésem van, az orvosom javaslatára 3 hónapon kersztül a 21. napon elmentem progeszteron vérvételre. Az eredményeim a következők: 1 hó: 25 nmol/l (7, 8 ng/ml) 2 hó: 22 nmol/l (6, 9 ng/ml) 3 hó: 33 noml/l (10, 3 ng/ml) Az orvos javaslatára a 16. ciklusaptól napi 2 szem Utrogestant kezdtem használni ebben a hónapban, 10 napon kersztül kell szednem. Ma jött meg a legfrissebb hormoneredményem és ebben az Utrogestanos ciklsuban 86 nmol/l (27 ng/ml) lett. Ön szerint ez jó? Nem sok kicsit? Megfelelő ez a napi 2 szem Utrogestan? Vagy elég lenne napi 1szem is? 2010-ben voltam már terhes (sajnos megszakították fejlődési rendellenesség miatt) és akkor a 21. ciklusnapon 182 nmol/l lett az értékem, tehát sajnos most nem hiszem, hogy babát várok, egyszerűen csak az Utrogestan miatt emelkedett az érték. Ön mit javasol, mennyit szedjek a következő ciklsuban az Utrogestanból? Köszönettel: Dia

        Dr. Pétervári László válasza a progeszteron témában

        A progeszteron értékek a peteérést jelzik. Ez így megfelelő értékeket mutat. A gyógyszer szedés a sárgatest hormon hiányát gyógyítja ebben a mennyiségben.


        Kérdés: 2012. január 26., 20:51; Megválaszolva: 2012. január 28., 23:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: