Progeszteron

Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom elküldött 3. és 21. napi vérvételre. Meglett az eredményem, ami szerint a progeszteron szintem 8 lett. Az orvosom idő közben írt fel nekem Clostylbegyt tablettát, amit el kellett volna kezdenem szedni. Amikor meg kellett volna jönnie a mensesemnek lettek tüneteim, és csináltam 2 terhességi tesztet is, mindkettő pozitív lett. Felhívtam az orvosomat, aki azt mondta, hogy valószínű, hogy laborhiba miatt lett alacsony progeszteron szintem. Amikor visszamentem hozzá, azt mondta, hogy a terhesség még nagyon korai fázisban van, a petezsák is alig látszik, ezért menjek vissza egy hét múlva. Akkor fog nekem felírni progeszteront is. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mekkora a valószínűsége, hogy tényleg laborhiba történt? Illetve, hogy a progeszteront túladagolhatom-e, lehet -e káros a terhességemre, elsősorban a magzatra, hogy úgy szedem, hogy lehet, hogy nincs rá szükségem. Segítségét előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Progeszteron témában

Tisztelt Hölgyem!

A petezsák csak a fogantatást követő 3-4. héten ábrázolódik ultrahangon, kezelőorvosa ezért mondhatta, hogy 1 hét mulva találkozzanak.

Az örömteli, hogy a progeszteron érték ellenére is létrejött a terhesség és a lepény kialakulásáig a sárgatest vezényli a történéseket, főleg progesteron révén, igy nem kell tuladagolástól tartania, szedje nyugodtan.

Gratulálok, vigyázzon a terhességére.

Üdvözlettel: dr. Kiss.

Kérdés: 2016. június 28., 19:35; Megválaszolva: 2016. június 28., 21:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhesség alatt miért nem végeznek...
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy terhesség alatt miért nem végeznek hormonszint mérést, mielőtt bármilyen hormonpótlást kapnak a leendő...
Barnás folyás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám az, hogy a menstruációm előtt barnás folyásom van. A ciklusom 2. fele túl rövid. A nőgyógyászom is...
progeszteron érték jelez peteérést
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már jó pár hónapja szeretnénk babát és nem jött össze eddig. Voltam a napokban hormonvizsgálaton, pontosabban a...
progeszteron hormon értéke
Jó napot kívánok! Férjemmel babát szeretnénk, már lassan egy éve próbálkozunk. Mivel menszes előtt napokig barna pecsételésem van, az orvosom...
Progeszteron
Tisztelt Dr Úr/Nő 38 éves vagyok.Babát szeretnék. A 3.napi hormon eredményeim jók lettek, de a 21. napi progeszteron eredményem az én véleményem...