progeszteron

Kedves Doktor Úr! Két hónapja nézték a hormonszintjeimet (prolaktin, progeszteron) . A prolaktin szintem nagyon magas, Bromocriptint szedek, ez azóta helyreállt. A progeszteron értékem a 21. napon 6, 50 ng/ml. Nem tudom, hogy ez jó-e vagy nem. Minden menstruáció előtt 4-5 nappal barnázásom van. Azt olvastam, hogy ez alacsony progeszteron szintet jelez. Kisbabát szeretnénk. Mit javasol? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza progeszteron témában

Kedves Kérdező!

3 pontos inzulin rezisztencia vizsgálatot, majd eredménnyel endokrinológiai konzultációt javaslok. A magas prolaktin miatt mikroadenoma kizárására koponya MRI vizsgálatot is érdemes lenne végeztetni. A progeszteron szintje alapján nincs peteérése, amely magas inzulin szintek miatt is lehet (valószínűleg ez van) .

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2013. október 13., 20:50; Megválaszolva: 2013. október 15., 14:20
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Kérdés missed ab trauma kapcsán
Tisztelt Doktor Úr! Március 4-én missed ab műtétem volt. A babánk 6 hét 5 napos méretű volt, mikor megállapították, hogy meghalt. Mindez a 11....
Túl hosszú luteális fázis
Kedves Doktorúr, Önnek mindig olyan jók a meglátásai, és részletesen válaszol. Nagyon kiváncsi lennék, hogy Ön szerint mi okozhatja azt, hogy a...
Teherbeesés
2015-ben volt terheségem ekor viszont elkötettem magam most ujra szeretnénk babát egészségi álapotom engedi, Mien orvosi beavatkozás szükséges...
Vetélés utáni vizsgálatok
Kedves Doktor úr, 27 éves vagyok, a férjemmel a nyáron vágtunk bele a gyermekvállalásba, nagy örömünkre elsőre jött a baba, de sajnos az...
Pecsételő vérzés