Progeszterone

Tisztelt Doktor úr! Progesterone szedése okozhat e fejlődési rendellenességet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza progeszteron témában

Nem! Nincs ilyen adat.

A progeszteron-expozíciónak kitett nőkön végzett különböző vizsgálatok nem igazolták a magzati fejlődési rendellenességek semmilyen jelentős emelkedését.

Mivel terhes nőkön effektíve gyógyszert nem tesztelünk, csak magát a progeszteron expozíciót, ezért az állatkísérletek is fontosak, amely szerint semmilyen teratogén hatása nem igazolódott.

Kérdés: 2016. november 07., 17:26; Megválaszolva: 2016. november 11., 17:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Ikerterhesség
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e