TIA műtét altatásban

TIA vagy nem TIA? - Orvos válaszol Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár nap múlva féloldali látótérkiesés, ami 1 hónap alatt többször is előfordult.meg akkoriban volt 1 beszédzavar is, teljesen fűggetlen időben a tőbbi tünettől.nem tudtam kiejteni a szavakat kb 15 percig, mindenféle més tünet nélkül.TIA ra gyanitottak, de az MR nem mutatott semmit.Igy lett belőle epilepszia, ami úgy érzem naon bizonytalan dg, gyógyszerem sincs rá.a belgyógyászom szerint lehetett TIA, mert ha átmeneti, nem mutatja ki azMR.jövő honapban szedik a manduláim altatással, mivel az epilepszia végett altatással lehet csak.és ha mégis átmeneti agyérgörcs volt, nem árthat az altatás? 37 éves vagyok és mindez nyáron történt.köszönöm. 2011-03-09 10: 45 Kedves Kérdező! A TIA éppen azért átmeneti agyi keringészavar, mert a tünetek 24 órán belül megszűnnek és nem marad agyi szerkezeti károsodás, amit CT-vel vagy MR-rel ki lehetne mutatni. A tünetei megfelelhetnek TIA-nak, de nagyon fiatal és azt nem írta, hogy lenne rá hajlamosító tényező, pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, alvadási zavar, szívbetegség. A tünetek alapján az epilepszia véleményem szerint nem valószínű, viszont, ha a tüneteket után fejfájás jelentkezett akkor nagy a valószínűsége a migraine-nek. Újra át kellene ezt beszélni kezelőorvosával. 2011-03-10 20: 07 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.ha megengedi, még hozzáfűznék valamit.mindenféle kivizsgáláson voltam, véralvadási zavarom nincs, kezelnek most is 1 régi szivizomgyulladás miatt, voltam szivultrahangon, ott is minden oké.cukrm nincs, vérnyomásom jó, néha magas.ájulás után 150-100.a fejem szinte soha nem fáj, migrén aurára is gyanitottak fejfájás nélkül.pár éve volt már ilyen látászavarom szintén több alkalommal, de nem vettem komolyan.megmondom őszintén nem szivesen vállalom az altatásos mandulaműtétet, de bizom az orvosokban.nagyon köszönöm, előre is a válaszát.tisztelettel Hajnalka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza TIA témában

Kedves Kérdező!

Mivel a leletei jók, ezért véleményem szerint nyugodtan vállalhatja az altatást, bár nem igazán értem, hogy miért ragaszkodnak ennyire az altatásban végzett műtéthez. Fájdalmas műtét, de megfelelő fájdalomcsillapítással ébren is kibírható. Ha vállalja a fájdalmat, szerintem nem feltétlenül szükséges az altatás,

Még ha a részletes kivizsgálásával az epilepszia igazolódik is (keressen fel egy epilepszia centrumot) , akkor is lehet altatás nélkül végezni a mandula műtétet. Beszélje ezt meg az altatóorvossal.

Kérdés: 2011. március 13., 10:34; Megválaszolva: 2011. március 15., 17:16
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Agyergorcs utokezeles
Tisztelt Doktorno! Edesapam szeptember 8.-an agyergorcsot kapott 15 percen belul megkapta a megfelelo kezelest. 1 hetet volt korhazban, az agyi CT eredmenye...
"Nehéz fej... "
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben egy magas vérnyomás miatt kialakult TIA következtében a kórházban töltöttem 4 napot. A vizsgálatok (CT, MR...
Lehet átmeneti a TIA?
Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár nap múlva féloldali...
TIA gyanus vagy nem?
Két hét alatt volt 3x szédüléses panaszom, az első 5 perc után elmúlt, a második 15 perces fekvés után, de az elején csak ennél vaku foltos...