Agyergorcs utokezeles

Tisztelt Doktorno! Edesapam szeptember 8.-an agyergorcsot kapott 15 percen belul megkapta a megfelelo kezelest. 1 hetet volt korhazban, az agyi CT eredmenye nem mutatot t beverzest, a doppler vizsgalat sem mutatott semmi szokatlant. Az orvos azt mondta, hogy valoszinu egy enyhebb lefolyasu dolog tortent es mivel gyors kezelest kapott, lehet ezert nem latszik semmi! Masfel het utan ujra visszament dolgozni, mivel ez az elete nem lehetett itthon tartani! Szellemi munkat vegez, uzletvezeto! Neha elfelejt dolgokat, tarsasagban zavartan viselkedik, csendes, meg altalaban is mindig jobban szeret egyedul lenni, regebben ez nem volt jellemzo ra! A rovid tavu memoriaval van gond ugy vettuk eszre, regi dolgokra jobban emlekszik es neha neha beszedzavara van. Neveket osszekever neha, ilyesmi...! Az lenne a kerdesem, hogy ez az allapot javithato? fog e javulni idovel? es amit most szedd az elegendo e? Valaszat elore is koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza TIA témában

Kedves kérdező!

Édesapjának TIA (tranzitorikus ischaemiás attak) , magyarul átmeneti agyi keringészavara volt, ami a CT szerint agylágyulást, infarktust nem okozott, szerencsére. A leírt egyéb panaszok alapján nem állapítható meg betegség.Ha a leírt tünetek komolyabb zavart okoznak életvitelében, munkájában, szociális kapcsolataiban, annak hátterében negatív CT ellenére is lehet probléma. Ilyen esetben a személyes konzultáció neurológussal, vagy pszichiáterrel elengedhetetlen.Ha édesapjának nincs betegségtudata, a vizsgálatra kísérje el hozzátartozó, aki a tüneteket fel tudja tárni, és az orvossal együttműködve közösen tudnak dönteni, valóban kóros e, amit észlelnek, jogos-e az aggodalom, vagy pontosan a túlzott aggodalmaskodás nagyít fel kisebb jelentőségű dolgokat.

Minden jót kívánok. üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. december 31., 15:58; Megválaszolva: 2016. január 01., 12:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
"Nehéz fej... "
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben egy magas vérnyomás miatt kialakult TIA következtében a kórházban töltöttem 4 napot. A vizsgálatok (CT, MR...
TIA műtét altatásban
TIA vagy nem TIA? - Orvos válaszol Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár...
Lehet átmeneti a TIA?
Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár nap múlva féloldali...
TIA gyanus vagy nem?
Két hét alatt volt 3x szédüléses panaszom, az első 5 perc után elmúlt, a második 15 perces fekvés után, de az elején csak ennél vaku foltos...