"Nehéz fej... "

Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben egy magas vérnyomás miatt kialakult TIA következtében a kórházban töltöttem 4 napot. A vizsgálatok (CT, MR, mellkasröntgen, kardiológia) negatívak lettek, a nyaki UH közepesen súlyos atherosclerosist állapított meg. Azóta a vérnyomásom - gyógyszerekkel- beállt. Mikor hazajöttem a kórházból, szinte már másnap úgy ébredtem, hogy olyan "nehéz a fejem". Addig "azt sem tudtam, hogy van", sosem voltam fejfájós. Azóta ez állandósult. Van, mikor enyhe szédülés is társul hozzá s tompa, feszítő fájdalom. Nem erős, nem migrénes, nem lokalizált (homlok, tarkó, a fül mögött alul, felül, fejtető, fülbe, arcba sugárzó) , mikor hol, mindig máshol. Van úgy, hogy nem fáj, "csak" feszít. Nem is ez zavar annyira, inkább az állandósága. A munkám végzésében (tanár vagyok) egy kicsit zavar, bár akkor, amikor fájdalom is társul, hozzá, igen nehezek a napjaim (nemcsak a fejem) . Nem tudom, mitől van ez nálam. Válaszát nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza TIA témában

Tisztelt Kérdező!

Levelében leírta, hogy tavaly októberben teljes kivizsgáláson esett át, melynek eredménye megnyugtató.Ennek ellenére az egészségi állapota romlott. A " nehéz a fejem" és a " fáj a fejem" egymának nem szinonímái. Az Ön által leírt tompa feszülés, szédülésérzés a jelen helyzetben stresszességre, kifáradásra utalhat, mint írja, a napjai is nehezek.Lehetséges, hogy valamilyen egyéb belgyógyászati probléma áll a háttérben.Érdemes átnézni az Ön által szedett gyógyszerek mellékhatásait is. Amennyiben szerepel a leírásban az Önéhez hasonló panasz, érdemes gyógyszert váltani.Kérjen háziorvosától vérkép vizsgálatot, vérszegénység is okozhat a leírtakhoz hasonló tünetet.

Ha tanít, akkor most szerencsére Önnek is nyári szünete van. Használja ki ezt a remek lehetőséget, és próbáljon meg kikapcsolódni.

Ha az őszi tanévkezdéskor még mindig fennállnak panaszai, kérjen beutalót a neurológiai szakrendelésre, kontroll vizsgálat elvégzése céljából.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. július 30., 13:33; Megválaszolva: 2015. július 31., 17:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Agyergorcs utokezeles
Tisztelt Doktorno! Edesapam szeptember 8.-an agyergorcsot kapott 15 percen belul megkapta a megfelelo kezelest. 1 hetet volt korhazban, az agyi CT eredmenye...
TIA műtét altatásban
TIA vagy nem TIA? - Orvos válaszol Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár...
Lehet átmeneti a TIA?
Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár nap múlva féloldali...
TIA gyanus vagy nem?
Két hét alatt volt 3x szédüléses panaszom, az első 5 perc után elmúlt, a második 15 perces fekvés után, de az elején csak ennél vaku foltos...