Lehet átmeneti a TIA?

Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár nap múlva féloldali látótérkiesés, ami 1 hónap alatt többször is előfordult.meg akkoriban volt 1 beszédzavar is, teljesen fűggetlen időben a tőbbi tünettől.nem tudtam kiejteni a szavakat kb 15 percig, mindenféle més tünet nélkül.TIA ra gyanitottak, de az MR nem mutatott semmit.Igy lett belőle epilepszia, ami úgy érzem naon bizonytalan dg, gyógyszerem sincs rá.a belgyógyászom szerint lehetett TIA, mert ha átmeneti, nem mutatja ki azMR.jövő honapban szedik a manduláim altatással, mivel az epilepszia végett altatással lehet csak.és ha mégis átmeneti agyérgörcs volt, nem árthat az altatás? 37 éves vagyok és mindez nyáron történt.köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza TIA témában

Kedves Kérdező!

A TIA éppen azért átmeneti agyi keringészavar, mert a tünetek 24 órán belül megszűnnek és nem marad agyi szerkezeti károsodás, amit CT-vel vagy MR-rel ki lehetne mutatni. A tünetei megfelelhetnek TIA-nak, de nagyon fiatal és azt nem írta, hogy lenne rá hajlamosító tényező, pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, alvadási zavar, szívbetegség. A tünetek alapján az epilepszia véleményem szerint nem valószínű, viszont, ha a tüneteket után fejfájás jelentkezett akkor nagy a valószínűsége a migraine-nek. Újra át kellene ezt beszélni kezelőorvosával.

Kérdés: 2011. március 09., 10:45; Megválaszolva: 2011. március 10., 20:07
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Agyergorcs utokezeles
Tisztelt Doktorno! Edesapam szeptember 8.-an agyergorcsot kapott 15 percen belul megkapta a megfelelo kezelest. 1 hetet volt korhazban, az agyi CT eredmenye...
"Nehéz fej... "
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben egy magas vérnyomás miatt kialakult TIA következtében a kórházban töltöttem 4 napot. A vizsgálatok (CT, MR...
TIA műtét altatásban
TIA vagy nem TIA? - Orvos válaszol Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár...
TIA gyanus vagy nem?
Két hét alatt volt 3x szédüléses panaszom, az első 5 perc után elmúlt, a második 15 perces fekvés után, de az elején csak ennél vaku foltos...