TIA gyanus vagy nem?

Két hét alatt volt 3x szédüléses panaszom, az első 5 perc után elmúlt, a második 15 perces fekvés után, de az elején csak ennél vaku foltos látás(ami ájulásnál is jön) volt rövid ideig, a harmadik csak másnap d.u. múlt el.Nem forgó jellegű, inkább mint aki sokat ivott. Más panasz nincs. Az utolsó 02.21.-én volt azóta semmi.ma 03.01.van.voltam orvosnál, MR.re van időpontom, vérkép eltérés is csak PDW 20.5, MPV 14, PLCR 55.6. Vérnyomásom: ált.90/60.vércukor: 5.9 van nitrális prolapsus.50 kg.170cm. Dohányzok, kv-zok, nem iszok, nem drogozok.Sok a stressz. Kérdésem hogy valóban TIA gyanus eset-e? Mivel csak két hete van a panasz se előtte, se 02.21.-óta semmi. Válaszát megköszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza TIA témában

Kedves Kérdező!

Lehet a panaszai hátterében TIA, de lehet a fülben lévő egyensúlyozó szerv működési zavar is. A TIA kivizsgálásának része ugyan a képalkotó vizsgálat (CT, MR) , de szükség van szív ultrahang és nyaki erek ultrahang vizsgálatára is. Mivel csak abból indulhatok ki, amit leírt, ez pedig nem teljes, és nem is vizsgáltam Önt, ezért részletesebb választ adni nem tudok.

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2010. március 02., 19:54 ;Megválaszolva: 2010. március 02., 19:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Agyergorcs utokezeles
Tisztelt Doktorno! Edesapam szeptember 8.-an agyergorcsot kapott 15 percen belul megkapta a megfelelo kezelest. 1 hetet volt korhazban, az agyi CT eredmenye...
"Nehéz fej... "
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben egy magas vérnyomás miatt kialakult TIA következtében a kórházban töltöttem 4 napot. A vizsgálatok (CT, MR...
TIA műtét altatásban
TIA vagy nem TIA? - Orvos válaszol Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár...
Lehet átmeneti a TIA?
Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár nap múlva féloldali...