• TIA gyanus vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két hét alatt volt 3x szédüléses panaszom, az első 5 perc után elmúlt, a második 15 perces fekvés után, de az elején csak ennél vaku foltos látás(ami ájulásnál is jön)volt rövid ideig, a harmadik csak másnap d.u. múlt el.Nem forgó jellegű, inkább mint aki sokat ivott. Más panasz nincs. Az utolsó 02.21.-én volt azóta semmi.ma 03.01.van.voltam orvosnál, MR.re van időpontom, vérkép eltérés is csak PDW 20.5, MPV 14, PLCR 55.6. Vérnyomásom:ált.90/60.vércukor:5.9 van nitrális prolapsus.50 kg.170cm. Dohányzok, kv-zok, nem iszok, nem drogozok.Sok a stressz. Kérdésem hogy valóban TIA gyanus eset-e? Mivel csak két hete van a panasz se előtte, se 02.21.-óta semmi. Válaszát megköszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a TIA témában

        Kedves Kérdező!

        Lehet a panaszai hátterében TIA, de lehet a fülben lévő egyensúlyozó szerv működési zavar is. A TIA kivizsgálásának része ugyan a képalkotó vizsgálat (CT, MR), de szükség van szív ultrahang és nyaki erek ultrahang vizsgálatára is. Mivel csak abból indulhatok ki, amit leírt, ez pedig nem teljes, és nem is vizsgáltam Önt, ezért részletesebb választ adni nem tudok.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 19:54:53; Megválaszolva: 2010. március 02., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: